Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, son günlerde yine ilçe gündeminden düşmüyor.

AK Parti’nin Yenice’de kurucu başkanlığını yapan, ilçe başkanlığı ve ardından iki dönem yine AK Parti Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Zeki Çaylı, parti içinde yaşadığı kronik çekişmelerden dolayı ihraç edilmişti.

2019 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen Zeki Çaylı, son günlerde MHP ilçe teşkilatı ile de çatışma içine girdi.

BAŞKAN ÇAYLI, MHP İLÇE BAŞKANI ERGÜN KARAKIRIK İLE YOLLARI AYIRIYOR

Başkan Zeki Çaylı ile MHP Yenice İlçe Başkanı Ergün Karakırık’ın anlaşamadığı ilçe siyaset kulislerinde konuşulurken, Aycan Telli’yi ilçe başkanı olarak atatmaya çalıştığı ve Karakırık ile tamamen yolları ayırdığı ifade ediliyor.

Başkan Çaylı’nın, MHP İlçe Başkanı Karakırık’ın görevden alınması için 15 kişilik ilçe yönetiminden 12’sine imza attırdığı ve Karabük İl Başkanlığını ikna ettiği konuşulurken, yerine atamak istediği Aycan Telli ismini ise kabul ettiremediği öğrenildi.

Zeki Çaylı, Aycan Telli’yi ilçe başkanlığına kabul ettiremeyince, Karabük İl Başkanlığı ile MHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Karagül’ün ilçe başkanı olarak atanmasında karar kıldıkları belirtiliyor.

ZEKİ ÇAYLI’NIN B PLANI İYİ PARTİ’Mİ?

Yenice’de uzun yıllar AK Parti’de yaşadığı büyük çekişmeler ve siyasi kavgalardan sonra ihraç edilen Zeki Çaylı, 2019’da saflarına katıldığı MHP’de de aynı siyasi çatışmalar içine girdi.

Sürekli yakın çevresine AK Parti’den ve Cumhur İttifakından yakınan Çaylı, MHP ilçe teşkilatını da kendi istediği gibi dizayn etme çabası içine girdi.

Aynı süreçleri daha önceden AK Parti’de yaşayıp ihraç edilen Çaylı, MHP’den de ihraç edilmesi durumunda İYİ Parti’yi B planı olarak düşündüğü öne sürülüyor.

Başkan Çaylı, aylar öncesinden ilçede ve belediyede kendine yakın kişileri İYİ Parti’ye üye olmak için gönderdiği, MHP’de de çatışmaların kronik hale gelme ihtimaline karşı, İYİ Parti’de bir alt yapı oluşturmaya çalıştığı iddiaları da ilçe siyaset kulislerinde konuşuluyor.

BAŞKAN ÇAYLI’NIN BELEDİYEDE DE BAŞI BELADA  

Zeki Çaylı’nın 2019 Yerel seçimlerini kazanmak için birçok kişiyi belediyeye işe aldığı bilinmekte.

Şimdilerde ise Yenice Belediyesi’nde en az 25-30 kişinin işe gelmeden maaş aldığı iddiaları ilçede sıklıkla konuşuluyor.

İşe gelmeden maaş alan belediye çalışanlarının yanı sıra, bazı çalışanların ise Başkandan istediği talepleri alamayınca gece yarısı belediye binasını basıp, cam, çerçeveleri kırıp döktüklerine Yenice halkı şahit oluyor.

Tüm bu yaşananlara rağmen, Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın sessiz kalması ve boyun eğmesi de ilçede ayrı tartışmalara neden oluyor.