Karabük’ün Yenice ilçesinde 50 bin TL değerinde ziynet eşyası bulunan kasayı çalan 4 kişi yakalandı


 

yenice-kasa-hirsizKarabük İl Jandarma Komutanlığı ve Yenice İlçe Jandarma Komutanlığının ortak yaptığı çalışma sonrası, 12 saat içinde olayın failleri yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesine bağlı Akmanlar köyünde Ş.K isimli şahsın evinde içinde 50 bin TL değerinde ziynet eşyaları bulunan çelik kasa hırsızlığı yaşandı.

Ş.K evindeki çelik kasanın çalındığını Jandarmaya bildirmesi üzerine ekipler çalışma başlattı. Karabük-Yenice karayolu üzerinde bulunan MOBESE kameraları incelemeye alan jandarma ekipleri bir aracı tespit etti. Araç üzerinden harekete geçen Karabük İl Jandarma ekipleri şüphelilerin bohçacı kadınlar kılığında Yneice’ye geldikleri ve daha sonra Kırıkkale’ye gittiğini belirleyerek, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti.

Jandarma ve Emniyetin müştereken yaptığı çalışmada kasa hırsızlığı biri erkek, 3 bayan olmak üzere 4 kişi tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Hırsızlık olayına karışan şüphelilerden Ş.T. gözaltına alınarak Karabük’e getirilirken, M.G. isimli şahsın ise başka suçtan aranması nedeniyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Kırıkkale Delice Kapalı Cezaevine teslim edildi. Diğer şüpheliler N.G ve G.T’ ise daha sonra yakalandı.

Olayın şüphelileri çıkarıldıkları mahkeme tarafından denetimi serbestlikten yararlanarak serbest bırakıldılar.

Editör: Haber Merkezi