Yenice ilçesine doğal gaz getirilmesi için yapılan siyasi girişimler sonuç verdi.

Karabük ile bölgesinin doğal gaz dağıtım şirketi olan KARGAZ, 6 ay önce Yenice’ye doğal gaz arzının sağlanabilmesi için süreci başlattı.

KARGAZ Şirketi, 15 Kasım 2021 tarihinde Yenice Belediye Başkanlığına gönderdiği, ilçeye doğalgaz arzının özellikle Cumhurbaşkanının talimatı ile sağlanacağını ifade eden yazıda, verilen örnekteki taslağa uygun bir şekilde belediye meclisinin bir karar alması, yine Belediye’nin bir talep yazısı vermesi gerektiği vurgulanmasına rağmen, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı hala neden bekliyor?

KARGAZ’ın 5 ay önce Yenice Belediyesine gönderdiği yazı aylarca bekletildikten sonra, Zeki Çaylı’nın Belediye Meclisine aldırdığı karar, doğal gaz piyasası yasa ve yönetmeliklerine uygun olmadığından yenide bir karar alınması gerekiyor.

BAŞKAN ÇAYLI YENİCE’YE DOĞAL GAZ İSTEMİYOR MU?

Yenice halkına verilen siyasi söz gereği, depolama sistemi ile sağlanacak olan doğal gazın ilçeye gelmesi için gerekli bürokratik işlemleri Yenice Belediyesi acaba neden sürekli erteliyor, geciktiriyor ve adeta oyalıyor?

KARGAZ tarafından ilçenin her tarafına doğalgaz dağıtım borusu döşenecek ve her binaya doğalgaz verilmesi için alt yapı çalışmaları yapılacak.

Altyapı çalışmalarının ardından asfalt, beton ve parke gibi kırılan kaplamalar belediyeler tarafından yapılması gerekirken, Yenice Belediyesi ise zemin tahrip ve kaplama bedellerinin doğalgaz şirketinden tahsil edilmesi yönünde meclis kararı alınca, Başkan Çaylı, KARGAZ Şirketi ile anlaşmazlığa düştü.

KARGAZ’ın istediği meclis kararlarını ve belgeleri aylardır bekleten Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, şimdi de doğalgaz boru döşeme işlerinden sonra kırılan asfalt, beton ve parkeleri kimin yapacağı tartışmasını başlattı.

YENİCE BELEDİYESİ’NİN ASFALT YAPACAK GÜCÜ YOK MU?

“Doğal gaz borularının döşenmesinden sonra kırılan asfalt ve parke masraflarını KARGAZ’dan tahsil etmek için uğraşan Zeki Çaylı’nın bu işleri yapacak kadar belediyede parası mı yok?” sorusunu yönelten Yeniceli vatandaşlar; “KARGAZ, ilçemize doğalgaz boru hattını döşeyecek, doğalgazı getirecek. Belediyemizde bir zahmet kazılan yolların üzerine asfaltını, parkesini tekrar döşeyiversin. Zeki başkan neyin kavgasını yapıyor?” şeklinde görüş beyan ediyorlar.

DOĞAL GAZ ZEKİ ÇAYLI’YI NEDEN TEDİRGİN EDİYOR?

Yenice’ye doğal gaz gelmesi için en büyük mücadeleyi ve çabayı Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın göstermesi gerekirken, aksine tavırlar sergilemesi, evrakları bekletmesi ve zorluklar çıkarmasına anlam veremeyenler, Çaylı’nın AK Parti tarafından ilçeye doğal gaz getirmesinden dolayı siyaseten rahatsız olduğunu öne sürüyorlar.

YENİCELİLER DOĞAL GAZI EVLERİNDE NE ZAMAN YAKABİLİR?

Doğal gazı Yenice’ye getirecek olan KARGAZ, bu proje için 30 Milyon TL harcayacak ve bu parayı 20 yılda bile geri alamayacak olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimatı ile Yenice’ye doğal gazın tamamen gelmesi normal şartlar altında en fazla bir yılı alır.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın daha başlarken ilk meclis kararını ve talep yazısını bile 6 ay beklettikten sonra, şimdi de KARGAZ ile anlaşmazlığa düşmesi bu işin daha çok uzayacağını gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi