Günlerdir süren sağanak yağışlar sonrasında Yenice merkezden geçen Filyos Çayında taşkınların yaşanmasıyla ilçede tam bir felaket yaşanıyor. Şehir merkezine suların girmeye başlamasının ardından elektriklerin kesildiği öğrenildi.

İlçe merkezinde bazı zemin katları sular basarken Necati Ören Caddesi heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Diğer taraftan vatandaşlar suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Ibrıcak köyünde tarım alanları zarar gördü, kara ve demir yolları geçen iki köprüden ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Yenice - Zonguldak kara yolunun ulaşıma kapandığı bilgileri alınırken Karabük-Yenice kara yolu ilçe çıkışında meydana gelen heyelan sebebiyle yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yenice-Yortanpazarı yolu da yükselen su ve molozlar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapatılıyor.

Şirin köyünde bulunan taş köprünün bir bölümü çökerken tehlike altındaki yol, köprü ve hemzemin geçitlerde İl Özel İdaresi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan dere kenarlarında bulunan depolarındaki tomrukların sele kapıldığı ve dere yatağı üzerindeki yapılara zarar verdiği gelen iddialar arasında.

"Bütün kurumlarımızla sahadayız"

Karabük Valisi Fuat Gürel, Yenice ilçesinde dün başlayan sağanağın etkisini giderek arttırdığını, özellikle sel nedeniyle bazı köy yollarında ve altyapılarda sorunlar yaşandığını söyledi.

Bugün yağış miktarında artış olduğunu ve derelerin yükseldiğini belirten Gürel, "Bazı köylerimizde içme suyu sorunları yaşanmaya başladı. Bir iki köyümüzde elektrik sorunları var. Arkadaşlarımız telafi etmeye çalışıyor. Yollarımızın sanat yapılarında, derelerimizin altyapılarında ve vatandaşlarımızın evlerinin önündeki bahçelerde, bodrum ve giriş katlarında sıkıntı vardı. Yükselmeyi de takip ediyoruz. Ekiplerimiz şu anda sahada. Bütün kurumlarımızla sahadayız. Takip ediyoruz. Şu ana kadar bir can kaybımız yok. Bu, bizim için teselli. Hayvan telefi yok." ifadelerini kullandı.

Ulaşılamayan köyün olmadığını vurgulayan Gürel, sözlerini şöyle tamamladı:
"Köprülerden, menfezlerden kaynaklı birkaç mahallemizde sorun var. Onlara da ulaşıyoruz. Sadece araç giriş-çıkışında sorunlar var, yaya girişlerinde sorunlar yok. Onların da ihtiyaçlarını gideriyoruz. Havalar iyileşince oralara da hızlıca ulaşım sağlayacağız. Personel ve araç parkımız yeterli. Bugün sabahtan bu yana köyleri, sorun olan alanları geziyoruz. Şu an için önemli bir sorunumuz yok."