Bir vatandaşın şikayeti üzerine  Yenice Belediyesi'ne teftişe gelen İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü A. Erol Tilek ara verdiği çalışmalarına yarından itibaren tekrar başlıyor


 

yenice-belediye-logoEdinilen bilgilere göre  bir vatandaş, Uzunkum Köprüsü'nün yanındaki bir arsada  2010 yılında başlatıldığı ileri sürülen inşaatla ilgili önce  Bilgi Edinme  Yasası uyarınca bilgi istedi. Bunun üzerine belediye inşaatı durdurdu. Şikayetçi vatandaş AKP'li Belediye Meclis Üyesine özel işlem yapıldığı gerekçesiyle olayı daha sonra İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Ardından da İçişleri Bakanlığı'na şikayet etti. Bakanlığın, Valilikten giden ön araştırma raporlarına göre soruşturma izni vermeme kararı üzerine de Danıştay 1. Daireye konu intikal ettirildi. Danıştay 1. Daire 07/02/2013  gün ve 2013/139 esas, 2013/160 nolu kararı ile 2004 yılından bu yana olayın soruşturulmasını istedi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma onay verdi. İçişleri Bakanlığı, Kontrolörler Dairesi Başkanlığı da Baş kontrolör A. Erol Tilek'i olayı soruşturmakla görevlendirdi. Baş kontrolör A. Erol Tilek, yarından itibaren çalışmalarına tekrar başlayacak.

Kamuoyunun bildiği gibi, önceki dönemde de burası şikayet konusu olmuş ve bakanlık Valilikçe  görevlendirilen muhakkiklerin raporuna göre hemen soruşturma izni vermişti. Konu Yenice Belediyesine gönderilen müfettiş tarafından uzunca bir süre incelenmişti.

Konuyla ilgili olarak önceki dönemin Belediye Başkanı Mustafa  Akay'ın da ifadesine başvurulacak. Soruşturmaya tabii olan inşaatta uzunca bir süredir faaliyet olmadığı da gelen bilgiler arasında. Bu dönemde Yenice Belediyesi'ne ilk kez müfettiş geldi.