Karabük’ün Yenice ilçe Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 2014-2019 yılları arasında uygulamayı düşündükleri projeleri açıkladı.

Başkan Çaylı, 4 yıllık görev süresini geride bıraktıklarını anlatarak 2014 - 2019 yılları arasında en büyük projelerinin başında ilçe merkezi 10 mahalle ve 8 köyün izleneceği hakim bölgeye seyir terası yapacaklarını söyledi.

Safranbolu’ya yapılan 80 metre yükseklikteki cam seyir terasından esinlenerek Yenice ilçesine bu benzer bir teras yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Çaylı, “İlkgelmez ile İncebacaklar yolunun ortasında kalan bölüme inşa edilecek terasta Yenice’nin tamamı izlenebilecek. 90 yada 100 metrekarelik demir raylı kolonlar üzerine inşa edilecek terasın balkonundan güneşin doğuşu batışı izlenilebilecek burada başta kahvaltı olmak üzere her türlü etkinlik yapılabilecek. Yenice Seyir terasına gelen vatandaşlar, Yenice’nin 10 mahallesinin yanı sıra Ibrıcak, Yeniköy, Bağbaşı, Derebaşı, Tır, Hisar, Güney ve Yazıköy köylerini de izleyebilecek. Yenice’nin en hakim noktasına yapılacak terastan mükemmel bir Yenice fotoğrafları ve görüntüleri alınabilecek. Bu konuda terasın yapılacağı bölge köy sınırları içinde kaldığından Valimize konuyu ilettik. Yapılacak terasın malzemelerini de temin edersek inşaatını biz kendimiz yapmayı planlıyoruz. Turizm açısından da önemli projelerimizden biri olmuş olacak. Çırapazarı projemiz devam ediyor. Bunların ikisi tamamladığından ilçemiz turizm alanında yeni bir ivme kazanacak” dedi.

20130314AW000454_01YÜZME HAVUZU OLİMPİK OLACAK
1990’ lı yıllarda dönemin Belediye Başkanı Erol Yirmibeş’in hizmete sunduğu ve bir önceki dönemde tamamen atıl duruma gelen Atatürk Mahallesi’ndeki yüzme havuzunun da olimpik olarak hazırlanarak halkın hizmetine sunulacağını anlatan Belediye Başkanı Zeki Çaylı şunları söyledi;

“Belediyemiz, öncelikle havuzun tahsisini geçtiğimiz aylarda hazineden almıştı. Geçtiğimiz günlerde de havuzda yapılacak işlemlerin altyapısına başlanıldı ve çevre koruma duvarlar inşa edilmeye başlanıldı. Bu arada soyunma ve duş kabinlerinin çürüyün zeminlerinin kontrolü için çatı yapıldı. Havuzun zemininde dolgu ve kırma çalışmaları başlatıldı. Bu işlemlerin ardından havuz çevre duvarları ile kontrol altına alınacak, zemini düzeltilecek ve 2014-2019 döneminde hazırlanarak halkın hizmetine sunulacak. Olimpik olarak yapılacak havuz tamamlandığında hemen yanındaki halı saha ve ilçe şehir stadı ile bir bütünlük oluşturarak spor kompleksi haline getirilmesini amaçlıyoruz. Bunun yanında iddialı projelerimizden birisi de su konusunda olacak. İlkgelmez mahallesinin üst bölümüne yapmayı planladığımız 100 tonluk ara depo ile başta merkez mahallesi olmak üzere, Menderes mahallesi, Aşağıköy, İsmetpaşa’nın üst kotları, Çayköy ve üst kod farkından dolayı zaman zaman su alamayan yerlere su verilecek. Su verilirken cazibeli su verileceğinden elektrik kullanımına da gerek duyulmayacak. Su konusunda yıllar sonra çok önemli bir proje devreye sokulmuş olacak ve bu şekilde her zaman her şartta her yere su verilecek konumda bir planlama yapılmış olunacak.”