VALİ İZZETTİN KÜÇÜK “YENİCE’NİN UFKU AÇIK”


 

20131115AW000381_01Eşsiz orman varlığı ve doğal güzelliğiyle dünya ormancılık literatüründe yer alan Yenice’nin turizme kazandırılması için çalışmalara hız verildi.

Vali İzzettin Küçük Yenice’de turizm amaçlı yapılacak çalışmaları yerinde inceledi. Vali Küçük’e incelemeleri sırasında, Yenice Kaymakam Vekili Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti.

Vali İzzettin Küçük Yenice’de ilk olarak Fındıkaltı bölgesinde atıl durumda bulunan tesisleri gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan Vali İzzettin Küçük, tesisin turizme kazandırılması için bir çalışma başlatılmasını istedi. Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler daha sonra Yenice’nin en hakim noktalarından biri olan Yazıköy’e geçtiler. Burada inceleme yapan Vali Küçük, şehre hakim olan bu noktanın yapılacak olan bir seyir terası ile turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

İncelemelerinin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, Yenice’nin eşsiz orman varlığı ve doğal güzelliğiyle bir inci tanesi olduğunu ifade ederek “Sahip olunan bu güzel varlığın en iyi şekilde işlenmesi gerekir. Bu anlamda önümüzde kat edeceğimiz çok mesafe var. Bu güne kadar pek çok şey yapılmış, ama Kaymakamlığımız ve Belediyemizle beraber bunların devamını getirmemiz gerekiyor. Bulunduğumuz bu alanda, Yazıköy’de ormana ve şehre hakim bir noktada güzel bir seyir terası inşa edeceğiz. Ayrıca Şeker Kanyonunda da bir çalışma gerçekleştireceğiz. Oradaki arsalar yakın zamanda A tipi mesire alanı ilan edilecek. Orada gelen turistler ve ziyaretçiler için ahşap evler yapılacak. Karabük ilimizin Safranbolu’dan sonra en önemli turizm merkezlerinden birisi Yenice ilçemiz olacak. Bugün Fındıkaltı tesislerinde de inceleme yaptık. Orası da muhteşem bir yer. Ancak ulaşımla ilgili sorun var, orman yolu olduğu için yol iyi değil. Oradaki tesisi bir şekilde turizme kazandıracağız. Ama nasıl bir çerçevede kullanacağız buna henüz karar vermedik. Ben Yenice’de bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Yenice gerçekten ufku açık, güzel günlere doğru gidiyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi