Üniversite öğrencilerinden oluşan Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Karabük Yerel Kurulu üyesi gönüllü grup, derneğin ulusal programları arasında yer alan "Şehirden Çıktım Köye" projesi kapsamında Karabük'ün Yenice ilçesinde bulunan Akmanlar İlköğretim Okulunda yaptığı çalışmayla daha önceden tespit edilen eksikleri giderdi.


 
20160424AW727647_02Okulda toplanan grup üyeleri, okulun dışını boyadı, sıraları zımparalayarak vernikledi, bahçede yeşillendirme yaptı, okul kütüphanesine çocuk kitapları kazandırdı.

Ayrıca okulda eğitim gören çocuklarla oyunlar oynayan SİYAMDER gönüllüleri, okul idarecileri ve köylülerle de bir süre sohbet etti.

SİYAMDER Karabük Yerel Kurulu Başkanı Muhammet Yusuf Küçükkara, merkezden uzak ve hizmet alımında zorlanan köy okullarının dernek gönüllüleri tarafından onarılarak eksikliklerinin giderilmesini konu alan bir program kapsamında çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Derneğin yerel kurulları tarafından düzenli aralıklarla bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Küçükkara, "Gençlerin kendi şehirlerindeki köy okullarının eksikliklerini gidererek sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefliyoruz.

Bugün 35 gönüllü çalışmalarda yer aldı. Sabahın erken saatlerinde bir araya geldik ve gün boyu okulun daha önceden tespit edilen eksiklerini sistemli bir şekilde gidermeye çalıştık. Çocuklarla eğlenceli bir şekilde vakit geçirip, okulun temel ihtiyaçlarını karşıladık.

Bugün burada yapılan proje sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Bu bağlamda çocukların okula olan sevgisini arttırmak ve onlara vizyon katmak için buradayız. Köy okullarında sadece daha kaliteli fiziksel şartlar değil gülen yüzler de bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi