Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Karabük’ün Yenice ilçesinde tatbikatlara başladı


 

20130418AW000836_02Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığının 2013 yılı UMKE personeline yönelik düzenlenen eğitim, tatbikat, kamp ve diğer faaliyetleri kapsamında, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görevli gönüllü sağlık çalışanlarının katılımıyla kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile Bolu, Bartın, Zonguldak UMKE ve Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla iki gün sürecek olan tatbikatlar bugün başladı.

Kamp sorumlusu Dr. Ruhi Cüre, Karabük UMKE olarak iki günlük kamp düzenlediklerini ve buraya Karabük başta olmak üzere, Bolu, Zonguldak ve Bartın’dan 50 sağlık çalışanının katıldığını söyledi.

Dr. Cüre, iki gün sürecek olan eğitim kampı öncesi bugün konaklayacakları çadırları kurduklarını belirterek, “ Bugün 10 kilometrelik bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Bunun yanında Karabük Acil Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından bizlere ip düğümü ve kullanımı ile kurtarmalarda yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verecek. Yararlı bir kamp olacağını düşünüyoruz. Fizik kondisyon arttırma, olağan dışı durumlarda kalma, soğuya ve yağmura dayanıklılığı öğreneceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi