Karabük’ün Yenice ilçesine uzun yıllardır doğal gazın getirilip, getirilmeyeceği hep tartışılmış ve her zaman da siyasi malzeme olmuştu.

AK Parti “Yenice’ye doğal gazı getireceğiz” söylemlerini çok sık bulunurken, 2019 Yerel Seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan adayı olan Zeki Çaylı da “Bunlar her seçimde doğal gaz getireceğiz diye sizi kandırıyorlar, bunlara inanmayın.” Diyordu.

2019 Yerel seçim çalışmalarında da bir mahalle toplantısında konuşan ve Karabük’te yerel bir internet sitesi tarafından o zaman cep telefonundan canlı verilen Zeki Çaylı’nın konuşması şimdi gündem olmaya başladı.

Çaylı 3 sene önce “Konuşuyorlar işte doğalgaz getireceğiz. Doğalgaz için referandumda oy istedi mi bu adam istedi, 7 Haziran’da istedi, 1 Kasım’da istedi, 24 Haziranda istedi. 4 sefer oy aldı bu adam. Ee senin elini tutan mı var, iktidardasın sen zaten, yapsaydın bir doğalgaz çalışmasını gösterseydin. Yok, her seçimde gelecek bize oy verirseniz doğalgaz gelecek. Allah Allah 4 seçimdir sen oy aldın. Arkadaşlar şimdi de diyor ki; “Bizim adaylığımıza oy verirseniz gelecek.” Yalan söylüyor, aslı astarı yok. Bir BİM deposu var bunların ağa babaları Mehmet Ali Şahin, bu adam söz verdi…..” ifadelerini kullanmıştı.

Konuşmasında Karabük'ün siyaset büyüğü ve devlet adamı Mehmet Ali Şahin’i hedef alan Zeki Çaylı, Şahin’in Yenicelileri kandırdığını öne sürmüştü.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, şimdi yaptığı o konuşmadan utanacak ve çıkıp Mehmet Ali Şahin’den özür Dileyecek mi?

Bilindiği üzere EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu), KARGAZ Doğal Gaz Şirketinin Yenice'ye doğal gaz arzı yapmak istediği talebini geçtiğimiz gün onaylamıştı.