Karabük’ün yeşil ilçesi Yenice’ye doğal gazın gelmesi kesinleşti.

KARGAZ Doğal Gaz Şirketi tarafından hafta başı EPDK’ya (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) Yenice’ye taşımalı sistem ile doğal gaz getirilmesi için yapılan başvuru onaylandı ve EPDK Yönetim Kurulu üyelerine açılan imzalarda tamamlandı.

Edinilen bilgilere göre EPDK, KARGAZ’ın genişleme programına almak ve doğal gaz arzı yapmak istediği Yenice ilçesi ile ilgili talebi onayladı ve KARGAZ’a önümüzdeki hafta başı onayın tebliği edileceği öğrenildi.

ŞİMDİ TOP KARGAZ İLE YENİCE BELEDİYESİ'NDE

EPDK’dan Karabük’ün Yenice ilçesine doğal gaz arzı için onayı alan KARGAZ sürece göre şimdi doğal gaz borularının döşenmesi için Yenice Belediyesi ile bir program yapacak.

Yenice Belediyesi’nin uygun gördüğü programa göre ilçeye doğal gaz dağıtım borularının döşeme işlemi başlayacak.

Yenice Belediyesi ve KARGAZ’ın çalışma programına göre bu yıl sonuna doğal gazın ilçede kullanımına başlayabileceği de belirtiliyor.

Botaş’ın ana doğal gaz boruları ilçeye yakın yerlerden geçmediği için yapılacak olan bir depoya taşımalı sistem ile doğal gaz depolanacak ve ilçeye verilecek.

AK PARTİ İL BAŞKANI “YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR”

Geçtiğimiz günlerde Yenice’ye giden ve Yenice Platformu yönetimi ile de bir görüşme yapan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’de konuyla ilgili şu ifadeleri içeren bir açıklama yaptı;

"AK Parti teşkilatları olarak milletimize olan borcumuzu ancak ülkemize ve şehrimize daha çok hizmet ederek ödeyebiliriz.

Yenice ilçemize doğal gazın çözümü için Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızda Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dile getirmiştik. Toplantımızda Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizzat Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’e çözülmesi için net talimatlarını vermişti.

Yenice ilçemize taşımalı sistem ile doğal gaz arzını sağlayacak olan KARGAZ Doğalgaz Şirketi, EPDK’ya (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) başvuruyu yaptı. KARGAZ’ın genişleme alanı projesi kapsamında Yenice’ye doğalgaz getirmek için başvurduğu EPDK’da başvuruyu onayladı.

Biz siyaseti milletimize hizmet etmek için yapıyoruz, AK Parti olarak söz verirsek mutlaka bunu yaparız, ucunu bırakmayız. Yenice ilçemize taşıma yolu ile doğalgaz tüm Yeniceli hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yaparsa yine AK Parti yapar.”

ERDAL YİRMİBEŞ, YENİCE’MİZE DOĞAL GAZ HAYIRLI OLSUN

“Verdiğimiz sözü ne olursa olsun yerine getiririz” diyen AK Parti Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş ise “Yeniceli hemşerilerimize birkaç yıl önce verdiğimiz sözü yerine getirdik. Bundan sonra her evde doğal gaz yanıncaya kadar işin takipçisi olacağız. Doğal gaz Yenice’mize hayırlı olsun.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi