YENİCE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AKAY’IN AÇIKLAMALARINA AYNI SERTLİKTE CEVAP VEREN ŞİMDİKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI “HASEDİNDEN ÇATLAYANLAR VAR”


 

yenice-zeki-hased

Geçtiğimiz hafta Yenice’nin bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Akay, yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, şimdiki Belediye Başkanı Zeki Çaylı’yı çok sert üslupla eleştirmişti.

Mustafa Akay’ın yaptığı uzun açıklamaya, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dan da aynı sert üslupta bir açıklama geldi.

Adeta Mustafa Akay’ı zeka özürlüsü gibi gösteren Başkan Çaylı’nın açıklaması şöyle;
İnsanlar kişilik özellikleri ve sosyal geleneklerini oluşturma konusunda çok farklı etkileşimlere muhatap olurlar. Bu durum en çok algılama kabiliyetlerine tesir eder.

Söylenileni anlamak bir zeka gereği olduğu kadar niyetlerle de ilgilidir. Yani algılama yeteneğiniz olsa bile niyetleriniz sorgulanır bir zafiyet gösteriyorsa, netice kişilik zafiyeti olmaktan çok tıbbi bir rehabilitasyonu zorunlu kılan sağlık sorunudur.

Hizmet esaslı çalışan, sorumluluğunu taşıdığı şehrin eksiklerini tamamlama gayreti ile üreten, bütün bunları ekip ve samimiyet prensibi çerçevesinde yapan bir belediye başkanının hizmetlerini anlatması çok doğal bir hak ve daha da ötesi sorumlulukları çerçevesinde bir mecburiyettir.

Hizmetlerin anlatımı, projelerin sunumu aynı zamanda siyaseten de bir gerekliliktir. Bu durum halk nazarında takdirle karşılandığı gibi bir takım hasedi patlamalara, çatlamalara da sebep olabilir. Aklıselim bakış açısıyla beğenmek kadar beğenmiyor olmak da kişisel bir yaklaşımdır. Tarafımızdan hürmet görür. Fakat inkar ve husumetle kirlenmiş niyetler bir akıl ürünü olmadığı içindir, bizden itibar görmez.

Vefa, hem siyasi geleneğimizin ve hem de kişilik özelliklerimizin bir gereğidir. Bulunduğumuz makam sorumluluk ifade eder ve bizden önce aynı makamlarda hizmet etmiş diğer başkanlara hem şahsen hem de gıyaben vefayı zorunlu kılar. Bu sebeple daha önce de defalarca ifade ettiğimiz gibi, bir kez daha bizden önce görev yapmış, Yenice için hizmet üretmiş bütün Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Fakat hiç kimse bizden önceki bomboş geçen bir 5 yılla ilgili bizden vefa beklemesin, sabrımızı sınamasın.

Elbette hizmet üretmeye ve Yenice’nin değişimi için çalışmaya daha büyük kararlılık ve azimle devam edeceğiz. Bu hizmet kararlılığından Yenice halkının memnuniyetini görüyor olmak gücümüzü ve mutluluğumuzu artırıyor.

Ve Özür diliyoruz…

Hasedi patlamalara sebep olduğumuz için.

 

"BELEDİYE BORÇLARI İLE İLGİLİ HABERLER YALAN"

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yenice Belediyesi’nin 1-1.5 Milyon TL gibi borcu olduğuna dair haberlere de cevap verdi.

Yenice Belediye Meclis Toplantısında, Belediye’nin borçları ile ilgili çıkan haberlere bir cevap veren Başkan Zeki Çaylı, bu tür haberlerin tamamen yalan olduğunu iddia etti.

Başkan Çaylı konuşmasında şu açıklamalara yer verdi;
Belediyemizin borç ve alacak durumu her sene denetleniyor. Denetleme Kurulundaki arkadaşlar raporlarını merkeze sunuyorlar. Siyasi bir organ olan Belediye Başkanlığı çeşitli nedenlerle polemik yapılarak yalan yanlış haberlerle yıpratılmaya çalışılıyor.

Bizim burada çalışma arkadaşlarım olarak sizlerle yalan yanlış, aslı astarı olmayan ifadeler söyleme gibi bir durumumuz yok. Biz ne onların yazdığı gibi siyasi münakaşalarla hareket edemeyiz. Biz devlet kurumuyuz. Evraklarla konuşuruz. Gazetede yazılan tamamen yanlış. Hiç bir şeyin aslı astarı yok. Yalan haberlere de itibar edilmemesi lazım.

Bir Milyon TL borç iddiası yalan. Kim yazmışsa yanlış yazmış. Borcun Bir Milyon 500 Bin TL civarında olduğu söyleniyor, O da yanlış. Şu anda 115 Bin TL kredi borcumuz var. Vatandaşı kandırmakla bir yere varacağını zannedenler hüsrana uğrayacaktır diye düşünüyorum. 590 Bin TL borçlanıyoruz. İnşallah onunla da asfalt dökeceğiz. Biz borçlanıp ta heder de etmiyoruz. Yaptığımız borçlanmalarla halkın gözü önünde halka hizmet sunuyoruz. Halkın istedikleri, özlem duydukları hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Birilerinin hayal edemeyeceği kadar, rüyasında görse inanamayacağı kadar, sizlerle beraber, bürokratik arkadaşlarımızla beraber hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu haberler yalan yanlış. 590.000 TL borçlanıyoruz ve talebimiz kesinleşti. Haziran sonu itibariyle belediyenin kredi borcu kalmıyor.

Editör: Haber Merkezi