BELEDİYE-İNCEDERE-TRAFİĞİNİ-RAHATLATTIYENİCE Belediyesi, bir çok köyün ulaşımı ile Çıra Pazarı’na yapılacak Sosyal Tesislerin yolu niteliğindeki yol güzergâhında başlattığı kapsamlı çalışmaları sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl yol güzergâhını köprünün bulunduğu bölüme kadar genişleten ve yolda yer yer 4 aracın yan yana gelebilecek kadar geniş yol yapan Yenice Belediyesi, burada yapacağı asfaltlamanın ön hazırlık çalışmalarını da sürdürüyor.

Yenice’yi turizme açmak için büyük çaba sarf eden ve bu konuda tüm kararlılığını ekibi ile ortaya koyan Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yolun 2014 yılı döneminde asfaltlanacağını müjdeledi.

Çıra Pazarı yolunu asfaltlayarak, buraya pikniğe gidecek vatandaşlara ve araç sahiplerine kolaylık sağlamayı hedefleyen Yenice Belediyesi, yolun asfaltından önce yol güzergâhında bordür ve korkuluk ile zemin düzenleme çalışmalarını tamamladı. Yolun bir bölümünde yaya yürüyüşü için geniş tratuvar çalışması yapıldı.

Belediye, yolun giriş bölümünde 50 metre uzunluğunda, 2,20 metre yüksekliğinde istinat duvarı yaptı. Yapılan istinat duvarı ile yolda genişleme sağlandı, deyim yerindeyse İncedere trafiği rahatlatıldı,

Diğer yandan Yenice’nin içersinden geçen ve daha önce belirli bir kısmına duvar ve zemin betonlama çalışması yapılan İncedere Çayında taşkın koruma ve bakım onarım çalışmalarına başlanıldı.