BELEDİYE-ÇEVREYİ-KİRLETENLERE-YASAL-İŞLEM-YAPACAKİlçemiz Belediyesi, ilçemiz merkez ve mahallelerinde hafriyat, inşaat artığı ve moloz temizliğine başladı.

Yapılan genel temizliğin 7-8 gün süreceği ve bundan böyle çevreye gelişi güzel hafriyat artığı atılması durumunda yasal işlem yapılacağı dile getirildi.

Belediye Haber Merkezi’nden alınan bilgilere göre, 23 Haziran 2014 tarihinden itibaren tüm mahallelerde genel temizlik çalışması yapıldığı öğrenildi.

Haber Merkezi tarafından yapılan değerlendirmede, temizliğin Ramazan öncesi mahallelerin temiz olması ve Ramazan’a pırıl pırıl girmesi manasıyla da önem arz ettiği belirtildi.

Temiz Bir Çevre, Temiz Bir Yenice hedefiyle çalışmalarını yoğunlaştıran Yenice Belediyesi’ne vatandaşların da yardımcı olunması istenildi. Vatandaşların birbirilerini oto-kontrol yöntemiyle kontrol ederek de belediyeye destek olabilecekleri ve katkı sunabileceklerinin mümkün olabileceği açıklandı.

 
Yenice Belediyesi’nin bugüne kadar ‘ çevre ‘ konusunda gösterdiği hassasiyetinin devam edileceğinin dile getirildiği açıklamada konuyla ilgili bir duyurunun da hazırlandığı ve vatandaşlara belediye hoparlöründen duyurulduğu belirtildi:

Konuyla ilgili yapılan duyuruda şöyle denildi:“ Saygıdeğer halkımızın yapılan ilanlara ve duyurulara rağmen gelişi güzel inşaat artığı, hafriyat ile molozları, merkez ve mahallelerimizde çevreye zarar verecek şekilde atmaya devam ettiği görülmekte ve tespit edilmektedir.

Belediyemiz ekiplerince çevreye zarar veren hafriyat ve inşaat artıkları, 23 Haziran 2014 Pazartesi günden itibaren toplanmaya başlanılmıştır.
Bundan böyle hafriyat, inşaat artığı ve molozların çevreye gelişi güzel atılması halinde, 3194 Sayılı Belediye Kanunu ve ilgili İmar Kanunu gereği yasal işlemler başlatılacak, evsel ve çöplerin dışında, inşaat ve hafriyat artığını atan vatandaşlarımız hakkında yasal işlemler uygulanacaktır. Saygıdeğer vatandaşlarımızın mağdur olmamaları, için kurallara uymaları saygı ile duyurulur…”