Karabük’ün Yenice ilçesi Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 4 yıllık icraatlarını anlattı


 

yenice-iddiali


 

Yenice Belediye başkanı Zeki Çaylı, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dönem dönem basın mensupları ile bir araya gelerek çalışmalarını paylaşan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaylı, 4 yıllık icraatlarını anlattarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Köy tipi belediyeden bugünlere kadar geldiklerini belirten Çaylı, imkansızlıkları imkana dönüştürmeyi başardıklarını kaydetti. Yenice’yi her alanda cazibe merkezi yapmak, eksiklikleri gidermek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Çaylı, tüm bunları yaparken diğer yandan da Yenice’nin tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi.

Yenice Belediyesi tarafından büyük uğraş verilerek alınan ve bugün üzerinde çim saha bulunan spor tesislerinin komplesinin 500 bin TL’ye mal olduğunu belirten Çaylı, çim saha yanında bulunan havuz ve diğer tesisleri Yenice’ye kazandırmak için çaba sarf ettiklerini, kaynak arayışı içinde olduklarını söyledi.

Yenice Meslek Yüksekokulu inşaatının birinci katının bittiğini, okulun üniversiteye devrinin yapıldığını, üniversitenin yakında ihaleyi çıkacağını kaydeden Çaylı, “Şehrimiz çok yakında üniversite şehri olacak. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Öğrencinin her türlü imkana sahip olması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Bir basın mensubunun belediyenin borçlarına ilişkin sorusunu ise Çaylı, şöyle cevap verdi;

“Görevi devir aldığımızda 8 milyon borç vardı. Bugün sadece 3 milyon SGK borcumuz var. Maliyeye olan borçlarımızı yapılandırdık ödüyoruz. SGK olan borcumuzu da yapılandıracağız. İşçiye borcumuz yok. 2004 yılından sosyal haklardan doğan 450 bin TL borç var. 2008 yılında emekli olan işçilerimize 650 bin TL ödeme yaptık. 450 bin TL sendikaya ödeme yaptık. 450 bin esnafa ödedik. 580 bin Maliyeye ödedik. Piyasaya ve işçiye borcumuz yok. Belediyeyi hizmet eder noktaya getirdik. Gelirlerimiz kısıtlı. İller Bankası, su ve birazda emlak gelirleri, yani imkansızlıkları imkana çevirmeyi başardık.”

“ÇIRA PAZARI HAYALDİ GERÇEK OLDU”
Çıra pazarı projesinin seçim beyannamelerinde yer aldığını, o zaman herkes için hayal olduğunu, hatta çoğu kimsenin “yapamaz” gözüyle baktığını belirten Çaylı, “Çıra pazarı projesi hayaldi, gerçek oldu. 5 bin kamyon hafriyat boşaltmak herkesin harcı değil. 8 bin 500 metrekare arsayı tapulandırdık, Maliyeden aldık. Bugün orayı piknik yapılacak düzeye getirdik. Öncelikle burada dere ıslahı yaparak, yol sorunu hallettik, otel kısmı kaldı. İnşallah bunlardan gerçek olacak. Çıra pazarında hedef 2018 yılına kadar bitirmek” diye konuştu.

20130511AW000638_02TURİZMDE CAZİBE MERKEZİ OLMAK
Karabük Tanıtım Günlerinin Yenice için bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirildiğini kaydeden Çaylı, olumlu yansımalarının olduğunu söyledi.

Çaylı, Safranbolu’ya gelen turistin, burada gezdikten sonra farklı yerleri görmek istediğini, bu yüzden Yenice ve diğer turizm potansiyellerinin bölge açısından harekete geçirilmesini gerektiğini belirtti.

Yenice’nin yeşili ve her türlü güzelliği ile cazibe merkezi olduğunu belirten Çaylı, özellikle Şeker kanyonunun Yenice’nin çehresi olduğunu söyledi. Yenice-Yazıköy mevkiinde yapılacak seyir terası projesinin hazır olduğunu yakında hizmete gireceğini ifade eden Çaylı, bu terasın Safranbolu’daki cam terastan farklı olduğunu belirterek, “Cam teras seyir amaçlı. Bizim seyir terasımız ise hem seyir, hem de insanlara burada oturma, çayını kahvesini yudumlama fırsatı verecek, burası bol oksijenli bir alan, yeşilin her tonunu seyredebileceğiniz güzel bir mekan olacak” dedi.

“BOYDAK GELECEK Mİ?”
Bir basın mensubunun “İstiklal Grubu sizinle görüştü” şeklindeki sorusunu “Hayır” diyerek yanıtlayan Çaylı, şimdiye kadar Yenice’de yatırıma yönelik arsa olmadığını, belediyenin yoğun çabaları ile 191 bin metrekarelik bir alanın Yenice’ye kazandırıldığını, yatırımcıya açıldığını söyledi. Boydak değil ama Karabüklü bir iş adamının lojistik üstle ilgili kendisi ile görüştüğünü belirten Çaylı, yatırımcıya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, yatırımcılara Yenice’ye yatırım çağrısı yaptı.

TOKİ’YE TALEPLER SUNULACAK
Yenice’ye yapılacak olan TOKİ konutları için 2 bin başvuru aldıklarını, ama daha sonradan proje değişikliğine gidildiğini ve konutların maliyet ve peşinatlarının değiştiğini kaydeden Çaylı, şunları söyledi;

“Daha önce alt gelir grubu için yapılacak olan konutlar 65 metrekare, üst gelir gurubu için yapılacak olan konutlar ise 85 metrekare olarak tasarlanmıştı. Bunlar değişti. Böyle olunca maliyetler ve peşinatlarda değişti. Yeniden talep aldık, 400 civarında başvuru oldu. Önümüzdeki günlerde talepleri TOKİ’ye götüreceğiz. İnşallah yılsonuna kadar gerekli çalışmalar başlayacak.”

Yine bir basın mensubunun “Seçim anketi yaptırdınız mı?” şeklindeki sorusun Çaylı, şöyle cevap verdi;

“Yaptırmadım, ama Mardin milletvekili kendisi bazı il ve ilçelerde anket yaptırmış, orada memnuniyet yüzde 95 Ama ben bir anket yaptırmadım. Böyle bir şey yapmam için siyasi büyüklerimizin fikrini almam lazım. Ama bu büyük memnuniyet oranı bizi de memnun etti.”