20131022AW000827_01Merkezi Almanya'nın Gladbeck şehrinde yer alan Karabük-Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği, Gelsenkirchen şehrinde kurban bayramını fırsat bilerek bir araya geldiler. İlginin büyük olduğu birlik ve kurban etkinliğine, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından konuşan derneğin yeni başkanı Şaban Onur, Karabüklülerin her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını ifade ederek, hem bayramı kutladıklarını, hem de bir dayanışma günü gerçekleştirdiklerini belirtti.

TANITIMA VE EĞİTİME ÖNEM VERECEĞİZ
Başkan Onur, konuşmasında, "Bölgenin en köklü derneklerinden olan derneğimiz, geleneksel hale getirdiği bu birlik gecesi ile, hem bayramı kutluyor, hem de hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Almanya'daki iş yoğunluğu nedeniyle bu etkinliğimizi de bayram sonrası yapmak zorunda kaldık. Karabüklüler - Yeniceliler Derneği olarak yeni dönemde de geniş çaplı çalışmalarımız devam edecek. Karabük'ün tanıtılması noktasında faaliyetlerimiz devam edecek. Göktepe Şenliği gibi faaliyetlerimiz ile memleketimizi daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyoruz. 20131022AW000827_02Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçlenmesi adına seminerlerimiz devam edecek. Bayanlarımıza yönelik faaliyetlerimiz de artış olacak'' dedi.

Etkinliğin eğlence bölümünde ise Grup Merhamet, Aydın Çimen ve Nasrettin Hoca tiplemesi sahne alırken, çocuklar da çeşitli yarışmalar ile doyası eğlendi. Programda, misafirlere kurban eti ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi