-    İŞKUR VE YENİCE BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE AÇILAN KURSLARDA BAŞARILI OLAN KURSİYERLERE SERTİFIKALARI VERİLDİ.

20121225AW000356_01İŞKUR ve Yenice Belediyesi’nin destekleriyle açılan kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Yenice Belediye Başkanlığı’nın destekleri ve Yenice Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan kurslardan mezun olanlara kurs sertifikaları yapılan törenle verildi.

İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik İŞKUR tarafından desteklenen proje kapsamında Yenice ilçesinde toplam 65 kursiyerin katılımı ile açılan, aşçi yardımcılığı, saç bakimi ve yapimı ile bayan giysileri dikimi kurslarından başarı ile mezun olanlara Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven’in de katılımı ile sertifikaları verildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, işsizlikle mücadelede kurumun önemine dikkat çekerek, istihdamın artırılmasına yönelik projelerin kendileri tarafından desteklendiği, katılımcıların kurslarda aldıkları beceri ve mesleki eğitimlerini işgücü piyasasında değerlendirmelerinin gerekliliği konusunda uyarılarda bulundu.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çayli da, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, İŞKUR’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından toplam 190 bin TL maliyetinin İŞKUR tarafından finanse edildiği kursu bitirenlere sertifikaları verildi.

Editör: Haber Merkezi