Yenice Belediyesinde çalışan işçilerin fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi veya yapılan fazla mesai kadar izinli sayılmamaları işçileri çileden çıkardı.

Kamu kurumlarında çalışan personellerin yaptığı fazla mesailerinin karşılığında ya ücretinin verilmesi ya da izin kullandırılma zorunluluğu olmasına rağmen, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın bu hakları yok saydığı iddia ediliyor.

Yenice Belediyesinde çalışan işçilerin uzun süredir fazla mesai ücretlerini alamadığı, karşılığında izinde kullandırılmadığı şikayetleri suç duyurusuna dönüştü.

Başkan Zeki Çaylı’nın hukuk dışı bu uygulamasının savcılık tarafından incelenmesi gerektiği de belirtiliyor.

MHP’Lİ BELEDİYE DİSK’TE ISRARLI

Milliyetçi Hareket Partili Yenice Belediyesinde uzun yıllardır yetkili sendika olan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası'ndan istifa etmek isteyen belediye işçilerinin Zeki Çaylı tarafından tehdit edildiği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Özellikle fazla mesai haklarını alamayan ve sendikaları tarafından da hakları korunmayan Yenice Belediyesindeki çok sayıda işçi Genel İş Sendikasından istifa etmek istemesine rağmen, Başkan Çaylı’nın tehditleri ile zorla durdukları öne sürülüyor.

Editör: Haber Merkezi