Safranbolu Devlet Hastanesi Acil Servisindeki sağlık çalışanlarının önceki gün maruz kaldığı şiddet dolayısıyla Karabük Valiliği bir basın açıklaması yayımladı.

Önceki gün kolundaki cam kesiğini tedavi ettirmek amacıyla Safranbolu Devlet Hastanesinin Acil Servisine gelen Jandarma Uzman Erbaş Serkan B.'nin Acil Serviste görevli nöbetçi doktora, hemşire ve sağlık çalışanlarına uyguladığı şiddet nedeniyle Karabük Valiliği bir basın açıklaması yayımlayarak sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Karabük Valiliği basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"10 Haziran 2022 günü saat 02.00 sıralarında sağ ön kolunda derin kesiğe bağlı kanama şikayeti ile arkadaşları tarafından Safranbolu Devlet Hastanesi acil servisine getirilen S.B. isimli hasta, ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkinin planlandığı esnada önce diğer hasta yakınları ile tartışmaya başlamış, ardından ise tedavisi ile ilgilenen ve kendisini sakinleştirmeye çalışan doktor, hemşire ve güvenlik görevlisine karşı sözlü ve fiili saldırıda bulunmuştur.

Sağlık çalışanlarımız tarafından beyaz kod verilmiş ve saldırgan şahıs hakkında Safranbolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup Valiliğimiz tarafından soruşturma müddetince görevden uzaklaştırılmıştır.

Görevleri başında sözlü ve fiili şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurulur."