kbu-rektor19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli mücadelenin başladığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir.

Ulu Önderimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalinin gençlerin elinde ve omuzlarında yükseleceğini bildiği için en büyük eserim diye nitelendirdiği Cumhuriyeti gençlerimize emanet etmiştir. Ülkemizi milli ve manevi zenginlikleriyle, gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin görev ve sorumluluğudur.

Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara güveniyoruz, birlikte geleceği inşa ediyoruz. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyoruz.

Soma’da yaşanan maden kazasında çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve ülke olarak yas içinde bulunduğumuz şu günlerde birlik ve beraberliğimizi korumamız, yaralarımızı ulus olarak tam dayanışma içerisinde sarmamız gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi