AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI İLE İLGİLİ YAPILAN TEŞKİLAT TEMAYÜLÜNDE SAFRANBOLU İLE İLGİLİ ŞAİBELER OLUŞMAYA BAŞLADI


 

SAFRANBOLU İLE İLGİLİ OY KULLANACAKLARIN DELEGE LİSTESİ DEĞİŞTİRİLDİ Mİ?


 

KARABÜK İL BAŞKANI ÖMER AYAR, NECDET AKSOY İÇİN DELEGELERİ ARADI MI?


 

safranbolu-temayul-saibe


AK Parti geçtiğimiz Cumartesi günü Karabük Merkez ve İlçeleri ile ilgili Belediye Başkan Adaylarının belirlenmesinde uyguladığı kriterlerden biri olan teşkilat temayülünü yaptı.

Parti İl, ilçe yöneticilerinin, kadın ve gençlik kollarının, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile mahalle temsilcilerinin oy kullandığı teşkilat temayülünde Safranbolu ile ilgili bir sürü şaibeler konuşulmaya başlandı.

Safranbolu’da mevcut Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte aday adayları olan Ali Kaya, Ali Keskinkılıç, Bahattin Eroğlu ve Özlem Urgancıoğlu’nun oylandığı temayülde 124 delegenin oy kullanacağı açıklanmıştı.

Her bir delegenin Belediye Başkan Adayı olarak görmek istediği üç ismi yazdığı temayül oylamasında, Safranbolu aday adayları bir hayli gerildi.

Teşkilat temayül oylaması yapılmadan bir gün önce, akşam saat 10’da partinin ilçe teşkilatından oy kullanacakların listesinin aday adaylarına e-mail atıldığı ve daha önce belirlenen listeden farklı olduğu belirtildi.

Safranbolu’da Necdet Aksoy’a yakın yaklaşık 45 yeni delege isminin eklendiği ve yine Necdet Aksoy’un isteği ile bazı delegelerin listeden çıkarıldığı da iddia edildi.

İl Başkanı Ömer Ayar’ın ise Safranbolu’da bazı delegeleri arayarak, Necdet Aksoy için tercih yapmaları yönünde telkinlerde bulunduğu iddiaları konuşuluyor.

Delege listelerinin değiştirilmesine ve parti yönetiminin aday adayları arasında tarafsızlığını koruyamaması ile ilgili iddialara bazı aday adayları tepki gösterdi.

Safranbolu temayül yoklamasında delege listelerindeki değişiklik ise genel merkeze iletilmek üzere rapor tutuldu.

 

akp-adaylari