KARABÜKSPOR TRANSFERDE İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR


 

KARABÜKSPOR KULÜBÜ BAŞKANI MUSTAFA YOLBULAN:


- “KULÜBÜN EN BÜYÜK SORUNU MALİ DİSİPLİN”


- “GEÇEN SEZONKİ SIKTILARI YAŞAMAYACAK BİR TAKIM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”


- “KARABÜKSPOR KULÜBÜ ARTIK İNSANLARIN GELİR KAPISI OLMAMALI”


- “KARABÜKSPOR’DAN ALMAK İÇİN DEĞİL VERMEK İÇİN TARAFTAR OLUR”


 

krbspr-yolbulanlar



Kardemir D.Ç Karabüskpor Kulübü Başkanı ve KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yolbulan, takımın geçen sezon yaşadığı sıkıntıları yeniden yaşamaması için, transfer çalışmasını ince eleyip sık dokuyarak yaptıklarını söyledi.

Göreve geldikten sonra yönetim olarak bir dizi ziyaretler de Karabükspor yönetimi Karabük Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti.
Ziyaret sonrası İHA’ya açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, kulübün artık bir kahvehane olmadığını ve gelir kapısı olmaması gerektiğini anlatarak, almak için değil vermek için taraftar olunur dedi.

Ne yapacaklarını bilerek göreve geldiklerini ve kafalarında bir takım plan ve programların olduğunu anlatan Mustafa Yolbulan, “Bunları sırasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizden beklentilerin neler olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Geçen sezon Karabükspor zor ve çok kötü bir sezon geçirdi. Bir daha böyle bir sezon yaşanmaması için iyi bir teknik kadroya ve iyi futbolcularla oluşturulmuş bir kadro ihtiyacı oluşması bilinci ile takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu takımı da yüzde 90 ölçüsünde kurduk. Hollanda’nın sayılı takımlarından PSV Eindhoven’ın 29 yaşındaki kalecisini aldık. Defans ortasında yıllardır üst üste ortalama 30 maç oynamış, Fransa’nın Nancy takımının kaptanı Puygrenier’yi aldık. Orta sahadaki zafiyetimiz vardı, orayı da Fransa liginde oynayan ve Mali Milli takım oyuncusu Samba Sow ile güçlendirdik. Kanatlara da Erkan Kaş ile kiralık ta olsa bir takviye yaptık. Berkay Şimşek Fenerbahçe’nin çok şey beklediği bir futbolcu. Furkan Özçal, Tolunay hocanın bize imza attığı andan beri istediği bir oyuncuydu, onu da kiralık olarak aldık. Sol beke de Emre Özkan takviyesi yaptık. Şimdi en önemli mevkii kaldı, oda santrafor. Bunla ilgili çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve orda hata yapmak istemiyoruz, en hassas bölge orası çünkü. O nedenle ince eleyip sık dokuyoruz ve sürekli hocamızla istişare edip, adı geçen adayları kendisine sürekli izletiyoruz. Murat Yolbulan İngiltere’ye gidip bizzat görüşmeler yaptı ve bazı sıkıntılar nedeniyle alternatifler olmamış olabilir, fakat diğer alternatiflere yöneldik. Bir iki gün içinde santrafor konusu neticelenecektir” dedi.

20130801AW000869_03“KARABÜKSPOR’DAN ALMAK İÇİN DEĞİL VERMEK İÇİN TARAFTAR OLUR”
Ekonomik anlamda sıkıntı yaşandığı ve radikal kararlar alınacağı yönünde çıkan söylentilerin olduğu yönündeki soruya ise, Yolbulan çok fazla detaya girmek istemediğini belirterek, “ Kulübün mali yapısının bozuk olduğu aşikar. Şu kadar borç var, öldük, bittik yandık diye bize bir şey kazandırmayacağı gibi geçmiş dönemdeki arkadaşları da rencide edebilir. Karabükpor’un bir numaralı problemi mali disiplin. Paranın harcanması konusunda sıkıntılar olduğu kesin. Kaynaklar belli. Kaynakları artırmak uzatmak bir yere kadar. Yayın havuzundan performansa göre alınacak para belli. 15 milyon garanti para alıyorsunuz, ondan sonra bir puan 350 bin lira olduğundan bu takım üç sezondur ortalama 44 -45 puan topluyor ve buda 26 -27 milyon liraya geliyor. Bu takım 50 puan toplasa 32 milyon 500 bin lira eder. Ayrıca KARDEMİR sponsorluğu, saha içi reklam, Spor Toto ve İddiada gelecek para ile bütçe maksimum 40 milyon lira. Şimdi bu takımın zaten futbolculara ödenen paraları maaşları garanti paraları, maç başı ve primleri topladığınız zaman 30 milyon lira gider var. Bundan kurtuluş yok. Biz futbolcu ödemeleri dışındaki kaynaklarını da çok iyi kullanmamız lazım. Gerek taraftarla olan ilişki, gerekse bilet ve kombine, deplasman seyahatleri olsun, gerek yerel gerekse ulusal basınla olan münasebetler olsun, kendimizde dahil olmak üzere en üst düzey yöneticiden en alt kademedeki personel arkadaşımıza kadar herkes Karabükspor parasının kıymetli olacağını bilecek. Parayı çok dikkatli harcayacağız ve paranın çar çul edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda taraftarlarımızdan, Mavi Ateş taraftar derneğinden ve herkesten destek rica ediyoruz. Karabükspor kulübü kahvehane değil. Karabükspor kulübü insanların gelir kapısı da olmamalı. Karabükspor’da nedense hep şu anlayış hakim olmuş; Karabükspor’dan almaya alışılmış ve vermeye gelince kimse ortada olmuyor. Tam tersi olmalı. Karabükspor’dan almak için değil vermek için taraftar olur. Bu sıradan bir vatandaş içinde geçerli kulübün en üst yöneticisi içinde geçerli olacak. Bu kulübün parası kıymetli olacak ve bu para dikkatli harcanacak. Bu konuda fazla detaylara girmek istemiyorum ama Kombine’ye bu sezon çok ehemmiyet veriyoruz. 100 liraya Süper Lig maçları izleteceğiz. Bunun içerisinde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon maçları da var. 100 lira vererek takımların önde gelen oyuncularını izleme şansı bulacak taraftarımız. Bu yüz lirayı Karabükspor’dan alma peşinde değil de verme peşinde olalım” diye konuştu.

20130801AW000869_02İŞÇİ ÇIKARMA KONUSU
Kulüp bünyesi çok fazla çalışan olduğu ve işçi kıyımı olacağı yönünde çıkan söylentilere de cevap veren Mustafa Yolbulan, “Bu çok doğru değil. Bu işin bir parçası. Personel kıyımı yapacağız, atacağız satacağız diye bir şey yok. Hasan Doğan tesisleri ve Karium mağazalarını müstecire vermek için ihaleye çıkacağız. Karium ve Hasan Doğan Tesislerinde çalışan 7-8 kişi müstecire geçecek. Onların Karabükspor üzerindeki yükü kalkacak. Onun dışında ufak tefek değişiklik olabilir ama öyle anormal şekilde işçi kıyımı olmayacak. Sadece şunu söyleyeyim bizim 72 kişi ile yaptığımızı Kayserispor 40 kişi ile yapıyor. Biz göreve geldiğimizde 72 kişi çalışan vardı daha sonra 8 kişi gönderildi. Rakamdan tam emin değilim ama 64 kişi civarındayız şuan” diye belirtti

Karabükspor kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, ikinci etap çalışmaları için Slovenya’da bulunan takımın 6 Ağustos’ta sona ereceğini ve 2-3 gün takım izin verileceğini de belirterek, “Sanıyorum 9 Ağustos’ta takımımız burada top başı yapacak. Ardından 11 Ağustos’ta Ankaraspor ile bir hazırlık maçımız var. Taraftarlarımızı tribünlere bekliyoruz. Stadımız hala na tamam ama yeni teknik kadro ve transferlere güvenlerini belirtmek için iyi bir fırsat ve kendilerini Ankaraspor maçında tribünlerde görürsek çok mutlu oluruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi