Son aylarda tüm dikkatleri üzerine çeken Karabük İdman Yurdu Futbol Kulübü Başkanı Adem Aydım, Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Karabük’ün artık yeni takımı olduklarını ve kısa sürede büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını belirten kulüp başkanı Aydım, kendilerine sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Hızlı bir süreç geçirdiklerini ifade eden Adem Aydım “Adatepe Dökecekspor'u aldıktan sonra Kardemir Karabükspor'un eski tesisleri Metin Türker tesislerini Kardemir'den izin alarak aldık. Tadilat işlerini yaptık, önce barınma yerini tedarik ettik, akabinde futbolcu arkadaşları bulmaya ve denemeye başladık. Şu an kadromuzda anlaşma yaptığımız 29 tane futbolcumuz var. Tabi ki eksiklerimiz bulunabilir, yeni transferler yapacağız. Bu ligi bilen iyi futbolcu arkadaşlarla anlaşmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Hedef hiç beklemeden 3. Lige çıkmak

Aydım, 2 Ekim’de başlayacak olan Bölgesel Amatör Ligi (BAL) liginden önce her ilde olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupasında Karabük'ü temsil edecek takımın Karabük İdman Yurdu olduğunu belirtti ve “Öncelikle hazırlıklarımızı biz buna göre yapıyoruz. Sezonu 1 Ağustos itibari ile açtık, çalışmalarımızda gayet güzel devam ediyor. Hedefimiz şampiyonluk, bunun daha ötesi yok. Tek hedef şampiyonluk, bu sene biz bu ligde kalalım, tekrarında bir sene daha uğraşalım niyetinde değiliz. En iyi transferleri, ailemize uyabilecek en iyi futbolcuları alıp bu ligde hiç beklemeden bir üst seviyeye atlamak ve hedefimiz 3. lig.” Dedi.

Şehrinin yeni takımı artık Karabük İdman Yurdu’dur.

Karabük şehrinin yeni takımının artık Karabük İdman Yurdu olduğunun altını çizen kulüp başkanı Aydım “Bundan önce Karabüksporumuz vardı, var olan gerçek, ortada artık bundan sonra Karabüksporumuz yok. Bunu artık insanlar beynine yerleştirmesi gerekiyor. Bundan sonra Karabük İdman Yurdu var. Bu isme kimsenin takılmaması lazım, ilerleyen zamanlarda tekrar Karabükspor olabiliriz. Biz onun yolunda devam ediyoruz. Halkın desteğini gerek sosyal medyalardan gerek sokakta gezerken bile esnaflarımızdan, dostlarımızdan ve çevremizdeki yakınlarımızdan görüyoruz, çok güzel ilgi ve alaka var.

Karabük İdman Yurdu olarak bu sene öncelikle alt yapıda 2 tane alt branşımız olacak. Bu branşları henüz belirlemedik. Bu seneyi kazasız belasız atlatıp 3. lige çıkmak. Hedefimiz Süper lig. Şu anda güzel bir aile ortamı oluştu. Futbolcu arkadaşlarımızı görüyorum, antrenmanları izledim hepsi gerçekten bir aile olmuş. Zaten burada bir aile olduktan sonra hedefleri istediğiniz gibi elde edebilirsiniz. Ben bunu elde edeceğimize inanıyorum.” Diye konuştu.

Şehrin desteğini bekliyoruz.

“Kendi gücümle bu zamana kadar bir şeyler yapmaya çalıştım ve halen çalışıyorum.” Diyen Aydım, sözlerine şöyle devam etti;

“Karabük'te ben sadece bir ateşi yaktım. Var olan, sönmekte olan ateşi yaktım. Bunu her zaman tekrar ediyorum. Karabük'te gerçekten çok değerli büyüklerimiz var, hiç kimsenin cesaret edemediklerini ben kendim ettiğimi düşünüyorum. Ben ateşi yaktım, devam ettirecek olanlar benim değerli büyüklerim. Çoğu ile telefonla irtibat halindeyim ve desteklerini ileteceklerini söylediler ama şu ana kadar bir sonuç almış değilim. Bu takım çıkarsa Karabük'ün takımı olacak, benim şahsi malım, mülküm, hanem değil. Bugün ben olurum, yarın başkası olur. Karabük'te ticaret yapan insanlar bu takıma destek olması lazım, öncelik olarak Kardemir.”

Çok koyu bir Karabükspor taraftarı olduğunu ifade eden Adem Aydım, neden bu yola girdiğini anlattı ve “Karabük'te Kardemir'den başka çalışma iş sahamız bile yok. İnsanların sosyal olarak gelebildikleri futbol takımımız vardı. Buna 2018 yılında ilk girişimim oldu ama olumlu sonuç alamadım. Karabükspor başkanlığı konusunda ilerleyen süreçte Karabükspor'un durumunu da gördükten sonra tekrar bir girişimde bulunmadım. Benim amacım insanların tribünlere gelmesi, eski zevki almamız bizim buraya Roberto Carlos, Drogba, Emenike'ler geldi, çok değerli isimler geldi, çok değerli hocalar geldi. Bunu isteseniz hiçbir şekilde getiremezsiniz, futboldan başka var mı başka imkanımız? Bizim burada esnafımız kazanacak, şehir kazanacak, Kardemir kazanacak. Aslında Kardemir'i bu kadar yükselten Karabükspor'du bunu Kardemir kesinlikle inkar etmesin. Son 3, 4 seneden beri her gün geri gidiyoruz. Akşam saat 7 buçuktan sonra hiçbir esnafımızın dükkanı açık değil, gidin başka şehirlere hayat 7'den 8'den sonra başlar. Esnaf o saatten sonra para kazanmaya başlar. Hangi esnafımız para kazanıyor? İşsiz bir dünya insan var. Tekrar Karabükspor'u Karabük'ü Karabük İdman Yurdu'nu canlandırarak dokunabildiğim kadar noktaya dokunmak hedefim.” İfadelerini kullandı

Göztepe gibi neden amatörden, süper lige çıkmayalım

Karabük İdman Yurdu Futbol Kulübünün üst liglerde boy göstereceğine inandığını da belirten kulüp başkanı Aydım “Çünkü bunun örnekleri var. Göztepe amatör kulüp kurdular, kendilerini her sene yenileyerek bir üst tura çıkarak, Süper lige kadar geldiler. Neden biz bunu Karabük olarak yapmıyoruz? Çünkü bizim bir tek takımımız var ve ben bunu yapacağımıza inanıyorum.” Dedi.

En büyük destekçimiz Mehmet Ali Şahin ve herkesten destek bekliyoruz

“Bu oluşumda en büyük desteği sayın Başkan Mehmet Ali Şahin verdi ve vermeye devam ediyor. Sayın Valimin bu konuda çok büyük destekleri var, Belediye Başkanlarımızın Kaymakamlarımızı zamanında ziyaret ettik ama akabinde bir gelişme olmadı. Kardemir'den sadece tesis bağlamında destek alabildik kendilerinin bize taahhütleri vardı, onlarla alakalı hiçbir şey şu an yok. Tamamen kendi gücümüzle devam ediyoruz.” Diyen Karabük İdman Yurdu FK Başkanı Adem Aydım konuşmasını şu cümlelerle bitirdi;

“Önümüzdeki süreçte destek beklentimiz var. Şu anda faal olarak 47'ye yakın kulüp binamızda çalışanımız var buna futbolcuları da çalışan olarak görüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda değerli büyüklerimiz bize de destek verirlerse, işlerimizin daha kolay olacağına inanıyorum. Bu kulüp kimsenin değil, hepimizin, Karabük'ün. Bir imkan verilsin kendimizi gösterelim. Son 2 seneden beri biz kendimiz bir şeyler yapma gayretindeyiz. Hedefimizi, amacımızı gösterdik. Tesislerimiz herkese açık, ne yapmak istediğimiz, amacımızın ne olduğunu herkese gösterebiliriz. Bu saatten sonra bizim hedefimiz üst ligler, bu üst liglerde de bize destek gerekiyor.”

Editör: Haber Merkezi