Türk Savaş Sanatı Sayokan Dünya Federasyonu yetkilileri, eğitim DVD’si ve kitabı hazırladı


 

sayokan


Kurucu Yabgu Nihat Yiğit’in özverili çalışmaları sonucu DVD çalışmaları tamamlanırken, kitabın da kısa süre içerisinde ilgililerin eline ulaşacağı kaydedildi.

Gelecek nesillere aktarılması için eğitim ve tanıtım amaçlı hazırlanan Sayokan DVD seti Karabük Üniversitesi 3 Nisan TV Koordinatörü Öğretim Görevlisi Süleyman Civizli’nin kamera çekimleri ve yönetmenliğinde gerçekleştirildi.

Çalışmalarda Yabgu Nihat Yiğit başta olmak üzere teknik eğitim veren aybar ve tuyunlar da görev aldı. Her yapılan çalışmanın daha iyisinin olabileceğine dikkat çeken Yabgu Nihat Yiğit, şöyle konuştu;

“Teknik çalışmaları iki DVD şeklinde hazırladık. Çünkü DVD’ler, Sayokan'ın gerek Alagan Alplık (maç pragramı), gerek Basagar Alplık (sokağa yönelik) eğitim programlarında olmazsa olmaz konularını içermektedir. Yani Sayokan eğitimci kadrolarının ve Sayokan alplarının algılarını ve ilerlemelerini kolaylaştırıcı, ellerinde bulundurmaları gereken kılavuz bir çalışmadır.” 

20140415AW062632_04Sayokan Fedarasyonu DVD setinin ardından yine eğitim amaçlı kitap hazırlığına devam ediyor. İngilizce ve Türkçe hazırlanacak kitabın ülke temsilcilerinin ve aybarlarının DVD içeriğini daha iyi anlayabilmeleri için böyle bir çalışmanın düşünüldüğü kaydedildi. Renkli ve teknik resimli olacak kitabın Sayokan’da alp tipolojisi ve manevi dünyasının nasıl olması gerektiği konusunda da derin bilgilerin yer alacağı belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi