KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR-ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ ARDINDAN


KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ MESUT BAKKAL “HER PUANIN DEĞERİ VAR. ONUN İÇİN DEVAM EDECEĞİZ”


ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL “ÖNÜMÜZDEKİ OYNAYACAĞIMIZ MAÇLARDA HEDEFLERİMİZ ARTIRMALIYIZ”


 

mesut-hoca-umutlu

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Kardemir D.Ç. Karabükspor evinde Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ilk yarı iyi oynadıklarını, takım disiplininde oynadıklarını söyledi.

Bakkal, “Şunu söylemek istiyorum, takımın oyunundan memnunum. Seyircinin tepkisini de anlıyorum. Kaybettiğimiz maçlarda da bu şekilde oynasaydık da kaybetseydik. Çalıştığımız ikinci bölgeyi oyuncularımız iyi oynadılar, iki tane net pozisyonumuz var, değerlendirebilseydik iyiydi. Ama sonradan geriye kaçıldı gibi düşünülebilir, Eskişehirspor’un iyi oyuncuları vardı. Galip gelmemiz gerekiyordu. Benim bu söylediklerim bazılarına abartılı gelebilir. Ligde her şey sıkışıyor. Her puanın değeri var. Onun için devam edeceğiz” dedi.

Oyuncu değişiklikleri ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Bakkal, “Yukarıdan bakan insanlar bu değişikliği yapardı. Oyuna giren oyuncularında daha özverili olmasını istiyorum. Bir gol bulsaydık biraz daha coşacaktık. Bazı oyuncuların ilerleyen haftalar nedeniyle tempoları düşüyor. Gökhan çok uzun süre sakatlık yaşadı. Yavaş yavaş oynatarak bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Lualua özellikle oynadığı oyunla insanların beklentisi artıyor. Özellikle oyun anlamında aktığımızda beraber oynamayı bu maçta yaptık. Bugün özellikle 60 dakika oyunun disiplininden memnunum. Haftaya inşallah Gençlerbirliği maçında bu oyun disiplinine ihtiyacımız var” diye konuştu.

“NE GAZETE OKUYORUM NE DE TV’YE BAKIYORUM”
Gazete okumadığını TV de izlemediğini belirten Bakkal, şunları söyledi:

“Ben bulamadım bu heyecanı. Nereden çıktı bu? Ben hayatım boyunca böyle takımlarda çalıştım. Ben gittiğim her tamına son 10 maçta gittim. Ne heyecanımı kaybedeceğim, ben dünkü adam değilim. Ben ne heyecanımı ne de umudumu kaybederim. 2-0 olsaydı burada otursaydım bunu kimse sormazdı. Ne gazete okuyorum ne de TV izliyorum, sadece işime bakıyorum. Kötü dönem yaşayabiliriz, hep beraber kalkalım bunun altından. İşimizi doğru dürüst yapmaya çalışıyoruz. 9 puanla geldiğim zaman herkes bir şey yapma heyecanındaydı. Yukarıdaki takım beni çağırmadı, hep alttakiler çağırdı ‘Gel çıkar bizi buradan’ dediler. Allah’ın izniyle yine çıkacağız.”

Karabüksporlu futbolcu Ahmet İlhan da, “Hocamız gerçekten gereken her şeyi açıkladı. Takım disiplini halendi çalışmamız gerektiğini hoacamız söylemişti, bizde buna göre çalıştık. İlk devre takım disiplinine bağlı kaldığımız söyleyebiliriz. İlk yarı da bulduğumuz üç dört tane pozisyonumuz vardı, ama gol olmadı. Takım olarak ilk yarıda her şeyi yaptık diyebilirim. İkinci yarıda oyundan biraz düşüş oldu. Önümüzdeki haftalarda bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Karabüksporlu Mabiala ise, “ilk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. İlk yarıda gol pozisyonları bulduk, sonuç olarak 1 puanın iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
20130310AW000325_02Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyun kontrolünün kendilerinde olduğunu anlatarak, “Oyunun kontrolü bizde oldu, oyunun kontrolü bizde olması nedeniyle oyunu üçüncü bölgede oynamamız lazımdı. Üçüncü bölgede rakibime üstünlük kuramadık. Üçüncü bölge oyununu daha iyi oynamalıyız. Önümüzdeki oynayacağımız maçlarda hedeflerimiz artırmalıyız. Uzun zamandır kullandığımız oyunculardan yoksun bir oyuna çıktık” ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor’un başarılı oyuncusu Diego ise, “İlk yarı iyi başlayamadık. İkinci yarı çok üstündük. Tarık’ın pozisyonu da penaltıydı. Çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki maçı kazanmaktan başla bir düşüncemiz yok” açıklamasında bulundu.

Eskişehirsporlu Tarık da, “Diego’nun dediğine katılıyorum, ilk yarı iyi değildik ikinci yarı çok iyi oynadık. Burada benim haddim değil ‘penaltı’ demek ama olabilirdi olmadı. Önümüzdeki maçlarda puanlar alıp sezona devam edeceğiz” dedi.