20140120AW000266_03ASFA Eğitim Kurumları Spor Kulübü ile Zinde Gençlik Spor önderliğinde, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Bilek Güreşi Federasyonu işbirliğiyle ve Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla Türkiye genelinde organize ettiği 'Liselerarası Bilek Güreşi Yarışması'nın Karabük ayağı yapıldı.

Yarışmada dereceye girenler, İstanbul'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda Bölgeyi temsil edecekler.

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki spor salonunda düzenlenen Bilek Güreşi Yarışması hakkında bilgi veren Genç Eksen Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı İsmail Yılmaz, ''AFSA Eğitim Kurumları Spor Kulübü ve Zinde Gençlik Spor Kulübü'nün Türkiye genelinde organize ettiği Liseler arası Bilek Güreşi Yarışmasının Karabük ayağını kulüp olarak başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Yarışmada,109 sporcu birinci olabilmek için mücadele etti. Kilolarında 1.olan sporcularımızı 24 Şubat’ta İstanbul'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na göndereceğiz'' dedi.

Yılmaz, kulüp olarak gençlik hizmetlerinin yanı sıra spor ve izcilik konularında da gençlerin yanında olduklarını belirterek, ''Günümüz gençleri, evlerinde bilgisayar başında zamanlarını geçiriyorlar. Biz gençlerimizi doğayla buluşturmak ve spor yaptırarak zinde kalmalarını sağlamak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bilek Güreşi yarışmasından önce hakemler kurallar hakkında sporculara bilgiler verdikten sonra kilolarına göre eşleşen liseli gençler, rakiplerini yenerek birinciliği almak için mücadele verdiler.

Editör: Haber Merkezi