KARDEMİR KARABÜKSPOR BAŞKANI NEVZAT ŞAHİN İNGİLTERE’NİN LİVERPOOL TAKIMINI KARABÜK’E DAVET ETTİ


 

20130307AW000711_01Kardemir D.Ç. Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin İngiltere’nin Liverpool takımını Karabük’e davet etti.

Safranbolu ilçesinde yapılan ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ seminerine katılan Ankara İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı ve Küresel İşler Daire Başkanı Peter Spoor’a isminin yazılı olduğu Karabükspor forması hediye eden Başkan Şahin, futbolun beşiği İngiltere’de Liverpool takımını sezon açılışına davet etti.

Başkan Şahin, İngiltere’nin Liverpool şehrinin Karabük gibi işçilerin emekçilerin yoğun olduğu bir kent olduğunu söyleyerek, “Liverpool futbol takımı İngiltere’nin en köklü futbol kulüplerinden birisidir. Kurulduğu yıl olan 1892'den beri, 5 Avrupa şampiyonluğu, 18 Premier Lig şampiyonluğu ve 7 Cup Şampiyonluğu elde etmiştir. Bilindiği gibi Karabüksporumuzun renkleri kımızı-mavi, taraftar gurubumuzun adı da mavi ateştir. Liverpool futbol takımı da ambleminde de olduğu gibi kırmızılar olarak bilinir. Liverpool Kulübü sloganı olan ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’, sloganının bizim taraftarlarımızda tribünlere astılar. İki kent arasında ve iki takım arasında birçok benzerlik bulunmaktadır. Futbolun dostluk ve kardeşlik vurgusu işte burada ortaya çıkmaktadır. Davetimize icabet ederlerse, Liverpool taraftarlarını da mutlaka bekleriz” dedi.

Şahin, ayrıca Karabük’ün bir başka ayrıcalığının ise Dünyaca ünlü markası olan ve Liverpool takımının giydiği Ramsey takım elbiselerinin fabrikasının da Karabük’te olduğundan Remzi Gür ve Hüseyin Doğan’dan da Liverpool takımın sezon ve stat açılışına gelmesi için yardımcı olmalarını isteyeceklerini ifade etti.

İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı ve Küresel İşler Daire Başkanı Peter Spor ise isminin yazdığı formayı giydikten sonra yaptığı açıklamada, Liverpool F.C. kulübüne Karabükspor’un davetini en kısa sürede ileteceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi