KARDEMİR KARABÜKSPOR BASIN SÖZCÜSÜ ZİYA ALAK “BİR MAÇIN KADERİNİ ÇİZEBİLECEK DERECEDE YANLIŞ KARARLAR VEREBİLİYORSA, BU O SAHADA MÜCADELE EDEN OYUNCULARIN HAKKINA TECAVÜZDÜR”

 

20130214AW000266_01Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Medical Park Antalyaspor’a konuk olacak olan Kardemir Karabükspor’da hazırlıklar sürüyor.

Teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde Çamlık sahasında yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda kırmızı-mavili takım istasyon çalışmalarının ardından çift kale maç yaptı. Bu arada genç futbolcu Burak Çalman'ın doğum günü, takım arkadaşları tarafından Brezilya usulü yumurta ve unla kutlandı.

Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kardemir Karabükspor Basın sözcüsü Ziya Alak, ligin güçlü ekiplerinden Medical Park Antalyaspor ile mücadele edeceklerini belirterek, “Deplasmanlarda çok iyi oynuyoruz. Dört büyüklerin üçünü yenip birinde berabere kaldık fakat evimizde bir türlü bu grafiği tutturamadık. Zannediyorum ki teknik heyetimiz bundan sonraki evimizde oynayacağımız maçlarla ilgili olarak gereken önlemi alacak. Ona göre de artık evimizdeki maçları kaybetmemeye başlamalıyız” dedi.

ziya_alakGeçtiğimiz hafta Bursaspor maçında taraftarın hakeme gösterdiği tepkiden dolayı kulübe bir seyircisiz oynama cezası gelip gelmeyeceği yönündeki soruya ise Alak, “Seyircisiz oynama gibi bir ceza geleceğini ben tahmin etmiyorum. Taraftarımız zaman zaman nahoş tezahüratlarda bulunmuştur ama maçın yönetimi konusundaki takdirleri de sizlere bırakıyorum. Bu hakemin geçmişteki Karabükspor maçları ile ilgili olarak özellikle de geçen seneki Antalyaspor ve Sivasspor maçlarının gözler önüne getirilmesini istiyorum. Lehimize düdük çalsın demiyoruz. İnsandır elbette ki yanılabilir ama bu da yüzde biri geçmemelidir. Hele hele önemli noktalarda yanılma payını minimuma indirmek zorundadır. Bir maçın kaderini çizebilecek derecede yanlış kararlar verebiliyorsa bu o sahada mücadele eden hangi takım olursa olsun alın teri döken on bir aslanın hakkına tecavüzdür. Adilane bir şekilde karar verilsin ve düdük çalınsın istiyoruz” diye konuştu.

Kırmızı-mavili takım bu sabah karayolu ile Ankara’ya, oradan da havayolu ile Antalya’ya hareket edecek.