KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS:



- “GEÇEN SENEKİ SIKINTILARI YAŞAMADAN HER MAÇI AYNI ŞEKİLDE OYNAMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ”



- “GALİBİYET SERİMİZİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”



- “KANADA ÖZELLİKLİ BİR OYUNCU ALDIK”



- “FATİH TERİM GİBİ BÜYÜK İSMİN MİLLİ TAKIMIN BAŞINA GEÇMESİ KADAR DOĞAL BİR ŞEY OLMAZ”


 

20130822AW000870_04Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, SB Elazığspor maçının zor geçeceğini ancak galibiyet serisini sürdürmek istediklerini söyledi.

Kırmızı-mavili takım hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Sanca Boru Elazığspor maçının hazırlıklarını Çamlık Tesisleri’nde bu akşam yaptığı idman ile sürdürdü. Teknik Direktör Tolunay Kafkas nezaretinde yapılan idmanda futbolcular düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından beşe iki top kapmaca yaptı.

İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Kafkas, “Zor bir deplasman. Elazığspor’da çok beğendim oyuncular var. Geçen senede bu ligin flaş takımlarından biriydi. Zor bir karşılaşma olacak bizim için. Biz moralliyiz ve galibiyet serimizi de sürdürmek istiyoruz. Çok kolay bir maç olmayacak” dedi.

Geçtiğimiz hafta Elazığspor’un kendi sahasında aldığı mağlubiyetin maça bir etkisinin olmayacağını da anlatan Kafkas, “Ligin başlangıcından bunlar çok olağan bir şeyler. Lige nasıl başladığınız değil nasıl bitirdiğiniz çok önemli. Ben takımların şanslarını aynı görüyorum. Her takımın artıları ve eksikleri olabilir ama biz iyi yoldayız. Bu bize yetmez. Daha iyi olmak için daha çok çalışmamız lazım. Çalışmalarımızı bu şekilde devam ettiriyoruz. Geçen sene bu takım büyük takımları yendi ama diğer maçlarda sıkıntı yaşayıp son maçta ligde kaldı. Bu sene bu sıkıntıları yaşamadan her maçı aynı şekilde oynamanın gayreti içinde olacağız. Sadece bir maç kazandık ama Karabükspor iyi yolda” diye söyledi.

20130822AW000870_02Her gittiğim yerde taraftarın kendisini sevdiğini ve bağrına bastığını anlatan tecrübeli oyuncu, “Bizlerde onlara layık olmaya çalışıyoruz. Kasımpaşa maçında Karabük taraftarını çok iyi buldum. Tribünde biterse çok güzel bir ambiyans olacak Karabük’te. Özellikle bayanların maça gelmesi beni çok mutlu etti. Çok güzel bir atmosfer var. Bizde bu atmosferin devam etmesini istiyoruz. Bu atmosferin devam etmesi için kazanmak istiyoruz. Kazandıkça da bu stadı ful doldururuz diye düşünüyorum” ifadesinde bulundu.

TRANSFERLER KONUSU
Takımın yeni transferine de değinen Kafkas, “Sağ kanatta İlhan’ı oynatıyoruz ama sonuçta santrafor. Bazı zorunluluklardan dolayı oynatıyoruz. Bir tane kenar oyuncusuna ihtiyacımız vardı, onu da çok önemli bir oyuncu ile doldurduk. Petersen, 9 yıldır Blackburn Roves FC takımda oynadı. Özelikli olan bir oyuncu. Umarım Karabükspor’a faydalı olur. Santrafor arayışımızı da sürdürüyoruz ve en kısa zamanda bunu Karabükspor camiasına kazandıracağız. Yabancı konusunda 6 tane var, iki tane daha gelecek ve sekiz olacak. Oyuna göre bunları değerlendireceğiz. Belki bir tanesi gidebilir. Bu arada Umut Sözen’inde mukavelesini bir yıl uzatarak Manisaspor’a bir yıllığına kiraladık. Umut beklenti içinde olduğumuz oyunculardan bir tanesi. Beklenti safhasını oynayarak geçirmesi için Manisa’ya gönderdik ve umarım hem kendi hem de Manisa başarılı olur” dedi.

20130822AW000870_03FATİH TERİM’İN MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ OLMASI
A Milli takımın başından Abdullah Avcı’nın ayrılmasına çok üzüldüğünü de anlatan Kafkas, şunları söyledi;

“Biz çalıştığımız dönemde çok iyi ilişkilerimiz olan teknik bir adamdı. Abi, kardeş gibiydik. Fatih Terim gibi büyük bir isimin de Milli takımın başına geçmesi kadar da doğal bir şey olmaz. Hoca isterse iki takımı da çalıştırabilir. Kendisine hayırlı olsun.”

İdman sonrası 29 yaşına giren Erdem Özgenç için takım arkadaşları Brezilya usulü doğum günü kutlaması yaparak futbolcuya un ve yumurta attı.

Editör: Haber Merkezi