- KARABÜKSPOR BAŞKANI NEVZAT ŞAHİN TAKIMIN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ.
- KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANI NEVZAT ŞAHİN “SABRETMEMİZ GEREKİYOR, HER ŞEYDE SABIR ÖNEMLİ”
- “BİR STOPER VE ORTA SAHA OYUNCUSUNU BU KULÜBE MUTLAKA KAZANDIRACAĞIZ”
- “ŞUANA KADAR NET BİR RESMİ TEKLİF YOK. 5 FUTBOLCUNUN DIŞINDA OYUNCU GÖNDERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ”
- “KULÜPLERİN HERHANGİ BİR YASAYA, KANUNA İHTİYACI YOK”

 

sahin-ilkyari-sezon
Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, genel bir değerlendirme toplantısı yaparak, şuana kadar transfer konusunda resmi teklif almadıklarını söyledi.

Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, tesislerde yaptığı basın toplantısında, sezonun ilk devresini iyi bir yerde bitirdiklerini, ancak devamlılığın önemli olduğunu ifade etti.

Nevzat Şahin “Karabükspor’umuzun geldiği nokta bizler, taraftarımız, oyuncularımız ve çalışanlarımız olarak memnuniyet verici. Teknik heyetimizden masörümüze, saha sorumlumuza kadar taraftarımıza ve basın mensuplarının emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu işte devamlılık önemli, geldiğimiz nokta, bizim sezon başında hedeflediğimiz gibi olması da bizler açısından sevindirici. Bu sonucun sezon sonunda alınması önemli, bu geldiğimiz noktanın sezon sonunda bu şekilde olması bizim hedefimiz. Sabretmemiz gerekiyor, her şeyde sabır önemli, o nedenle hep beraber sezon başında bazı sıkıntılar yaşadık, bunlarda hepimizin ve taraftarımızın malumu. Ama sonunun iyi bitmesi güzel, tabi daha sonu gelmedi. O nedenle ben teknik heyetime, futbolcularıma bunu söylüyorum. Anadolu’da bir tabir vardır, ‘civcivi güzde sayılır’ onun için sezon sonunda mutlu sona ermemiz bizim için önemli. Bugüne kadar çok fazla yanılmadık, inşallah bundan sonra da yanılmayız.” dedi.

Bir stoper ve orta sahaya da bir oyuncu alacaklarını belirten Şahin, “Arkadaşlarımız çalışıyorlar ve hocamızın raporu doğrultusunda 5 tane futbolcumuza transfer çalışması yapması için izin verdik. Bu arkadaşlarımız bizim için değerli oyuncular, geçmişte bize çok emek verdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Futbolcular gelir gider, önemli olan iyi ayrılmaktır. Bugün giderler, yarın yine gelebilirler. Camialarla ilişkiler önemlidir. Giderken iz bırakmaları önemlidir, Şuana kadar net bir resmi teklif yok. Ama basından sizler gibi duyuyoruz. Bir stoper ve orta saha oyuncusunu bu kulübe mutlaka kazandıracağız. Eğer hocamızın istediği bize uygun oyuncu varsa her hangi bir bölgeye yapacağız. Biz her bölgede çalışma yapıyoruz, bizim en acil yerimiz iki nokta. Mabiala ve Lualua Güney Afrika kupasına gidiyor, elenmedikleri takdirde iki maç, devam ederse 4 maç bizde olamayacaklar. Fikstür gereği 4-5 hafta zor maçlarımız var. Biz kendimizi kanıtlamış bir takımız, takımlar artık bizi de dikkate alıyor. Geldiğimiz noktada önemli o nedenle elimizden geleni yapacağız, en iyisini takımımıza kazandıracağız. Biz 5 futbolcunun dışında oyuncu göndermeyi düşünmüyoruz, ancak fevkalade teklif gelir, bunu da değerlendiririz, bizim bu çarkı döndürmemiz lazım, kulübümüzün menfaatlerini düşünerek hareket edebiliriz. Bize gelen resmi bir teklif yok. Diğer futbolcularla ilgili yaptırım konusu yok.” diye konuştu.

Herkesin Karabükspor’dan emeğinin karşılığını aldığını belirten Şahin, şunları söyledi;


“Transfer söylentileri bizi yüceltiyor, takımımızın değerini artırıyor. Devlete olan borcunuz varsa, borçtur, kulüp olarak bir aileyiz. Aile içinde alacak verecek olmaz, tabii ki futbolcular profesyonel, bizim devlete olan borçlarımız asıl olan borçtur. Burada futbolcular emeğinin karşılığını alacaktır, hiç kimsenin Karabükspor’da emeğinin karşılığı kalmamıştır, ‘biz emeğin temsilcisiyiz’ diyoruz. Tabii ki futbolcuya borcumuz olacak, borçsuz olursanız, burası resmi daire olur, futbolcu da memur olur, kulüp her zaman borçlu olmalı ki hedefe gidebilsin.” diye konuştu.


20121227AW000755_01


Çıkarılması planlanan yeni yasayla ilgili de sorulan soruya cevap veren Şahin, şunları söyledi:

“Kulüplerin herhangi bir yasaya, kanuna ihtiyacı yok. Yürütmede bazı sıkıntılar var, bazı kulüplerin her kulübünde değil, kulüpler bazında düşündüğünüz zaman sadece profesyonel kulüpleri düşünemiyorsunuz, bunun yanında kayak kulübü, satranç, kulübü bunların hepsini bütün olarak değerlendirmeniz lazım. Yeni çıkacak olan yasa değerlendiriliyor, futbol kısmı ayrı değerlendirilecek. Bununla ilgili profesyoneller çalışıyor, Kulüpler Birliği de bir komisyon kurduk. Bir çerçevenin belirlenmesi önemli, herhangi bir çerçeve belirlemezseniz şahıslar farklı farklı yorumlar getirebilir, bir çerçeve olmalı, sorumluluk olmalı, Karabükspor olarak biliyorsunuz yüzde 80 seviyesinde kurumsallaştık.”

Sezon başında tek heyet bakımından hata yaptıklarını belirten Şahin, “Sezon başında yaptığımız hatayı anladık ve bu hatadan döndük. Şimdi takım çok iyi ve daha coşkulu, iyi oynuyoruz, futbolcularımız işini severek yapıyor.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi