- KARABÜKSPOR YÖNETİM KURULU ÜYESİ SEYİT AHMET KARABACAK:


 

- “KARABÜKSPOR’A GÖNÜL VEREN HERKES CUMA GÜNÜ TAKIMI KAMPA UĞURLAMAYA GELSİN”


 

- “FUTBOLCULARA OLAN 5 MİLYONLUK BORCUN BİR KISMINI CUMA GÜNÜNE KADAR ÖDEYECEĞİZ”


 

- “BİZ ŞU AŞAMADA TRANSFER GÖRÜŞMESİ YAPMAYACAĞIZ. YENİ YÖNETİM BUNU HALLEDECEK”


 

 

20130703AW000691_01Spor Toto Süper Lig’de son maçta aldığı galibiyetle ligde tutunan ve yeni sezon öncesi yönetim belirsizliğin yaşandığı Kardemir D.Ç Karabükspor, sözleşmesi devam eden oyuncular sağlık kontrolünden geçmeye başladı.

2013 -2014 sezonu hazırlıkları kapsamında Karabüksporlu futbolcular kulübün sağlık sponsoru olan Karabük Özel MEDİKAR Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti. Kontrolde öncelikle kan değerleri alınan futbolcular, dahiliye, kulak-burun-boğaz ve göz muayenelerinden sonra efor testinden de geçti.

Cuma gününe kadar sağlık taramasının devam edeceği öğrenilirken, takımın Cuma günü öğleden sonra Gerede Esentepe Otel'de kulüp antrenörü Suat Sarıcan başkanlığında çalışmalara başlayacağı bildirildi.

Karabükspor’da geçtiğimiz hafta seçilen ve taraftarın yoğun tepkisi sonrası Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmasının ardından takımdan tek yetkili olarak kalan Genel Sekreter Seyit Ahmet Karabacak, futbolculara 5 milyon 205 bin TL maç başı ve maaş borçlarının olduğunu bunun ise bir kısmını Cuma gününe kadar ödeyip takımı moralli olarak kampa göndereceklerini söyledi.

20130703AW000691_03Kardemir Karabükspor’u seven herkesi Cuma günü saat 14.00’de tesislerin önününe takımlarını kampa uğurlamaya beklediklerini belirten Genel Sekreter Ahmet Karabacak, “Yaşananlardan ziyade önümüze bakmak durumundayız. Çünkü Karabük’e borcumuz var bütün yöneticilerimizin olduğu gibi benimde Karabük’ümüze borcum var. Bu borcu ödemek için burada görevdeyiz. Genel kuruldan hemen bir gün sonra istifa süreci oldu. Biz yönetim kurulunda kalan 6 arkadaşımızla istifa etmedik. Biz de istifa etseydik dernekler kanununa göre kulüp kayyuma gidiyordu. Kayyumda da 3-4 ay gibi bir süreç olacak, atamalar olacak bir zaman alacak. Bu arada takımımızın toplanıp kampa gitmesi lazım. Kardemir Karabükspor PAF liginde yada BAL liginde oynamıyor, 81 ilin şanslı 13 ilinden bir tanesi olarak Süper Lig’de oynuyor. Biz de yönetim kurulumuzla bir karar aldık ve takımı acilen kampa gönderme kararı aldık. Bunun içinde bir takım prosedürler gerekliydi tabii ki de en önemlisi de ödeme prosedürü. Biz hayatta yalan konuşmadık. 5 milyon 205 bin TL gibi futbolcularımıza maç başı ve maaş borcumuz var. Biz bu parayı hemen futbolcularımıza vereceğiz ve Cuma günü namaz sonrası Gerede Esentepe Otel’e uğurlayacağız. Bizim 15 Temmuz en geç 22 Temmuz tarihinde görevimiz bitiyor. Genel kurulda çıkacak arkadaşlarımız takımı alacaklar ve yetinmek zorundalar. Bu Kardemir Karabükspor kimsenin oyuncağı olamaz, olmaması lazım. Bu şehrin başka bir şeye ihtiyacı yok. Bu şehrin tek bir ihtiyacı var o da Kardemir Karabükspor. Ona da biz ihanet yapmadık, yapamayız. Biz yaparsak şehirde gezemeyiz. Herkes bizi ayıplar, onun için takımın başındayız. Yöneticisiyle, çalışanıyla, hocamızla Allah nasip ederse 5 Temmuz’da takımı Gerede’ye yolcu edeceğiz. Bu takım ortada kalmaz, 5 -22 Temmuz sürecinde listeler çıkacak. Muhakkak ki bir yönetim kurulu çıkacak. O zamanda bize derlerse ki şu futbolcu ile görüş bu futbolcu ile görüş biz görüşeceğiz. Biz yönetime gireceğiz adımıza şu futbolcu ile görüşün derlerse biz görüşürüz yoksa biz Taner Canyurt yönetimi futbolcu transferi yapmayacak. Bizim futbolcu almamız etik olmaz, gelecek yönetime saygısızlık olur. Bizler, bu kulüpte çalışanlar dahil herkes taşın altına elini koyuyorsa onların da taşın altına elini koyması gerekiyor” dedi.

20130703AW000691_04Futbolcuların bugünden itibaren sağlık kontrolünden geçmeye başladığını ve geçen seneden sözleşmesi devam eden 20 futbolcuyu kampa gönderme gayretinde olduklarını da anlatan Karabacak, “İnşallah bir sıkıntı da olmayacak. Pazartesi ve Salı günü bir iki yere uğrayarak sözler aldık. Futbolcularımızın parasının bir kısmını Cuma gününe kadar yatıracağız, bir kısmını da Pazartesi-Salı yatıracağız. Bu ödemelerimiz geçen yıldan kalan borçlarımız. TFF’ye bir talepte bulunduk. TFF Başkanvekili Ufuk Özerten ile görüştük. Karabük ve Karabükspor’u çok sever. Sorumluluklarını yerine getiren tek kulüp Karabükspor’dur diyebilirim dedi. Bizim başımızı ağrıtmayan tek kulüp Karabükspor dedi ve elinden gelen gayret ve özveriyi göstereceğini bize belirtti. 2 Milyon TL bize ödeme yapılmasını istedik. Futbolcu kardeşlerimizin borçlarını ödeyip kafaları rahat bir şekilde kampa göndermeyi sağlayalım. 22 Temmuz’da gelecek yönetim kuruluda o arkadaşlarımızla tekrar oturup görüşürler. Sözleşmesi biten Tomiç, Seriç, Deumi, Shelton ve Kağan vardı. Kağan, Pazar gününe kadar bekledi ve (Kusura bakmayın ben Rize ile anlaştım, hakkınızı helal edin) dedi. Bizim kendisine de borcumuz var ve o da bize (helalleşiriz) dedi. Bu futbolcu kardeşlerimizin emeğinin karşılığını biz vermezsek, kulübümüzün dışarıdaki imajını zedelemiş olurduk. Bizim görevimiz bu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi