KAPTAN D.Ç SOĞUKSU YENİCESPOR KULÜP BAŞKANI MURAT ORHAN “BİR HAFTADA KURULDUK BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTERİYORUZ”


 

20141209AW266305_01Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 5. Grup takımlarından Kaptan D.Ç Soğuksu Yenicespor’un Kulüp Başkanı Murat Orhan, bir haftada kurulan takım olarak ligde büyük özveri gösterdiklerini söyledi.

Orhan, grupta liderle aralarında 11 puan fark olduğunu ve devre arasında takıma yapacakları takviyeyle, şampiyonluğa ulaşmak için mücadele edeceklerini ifade etti.

Kulüp Başkanı Murat Orhan, ligin 12 haftasında 4 galibiyet 6 beraberlik ve iki mağlubiyet alarak 18 puanla altıncı sırada yer aldıklarını kaydederek, “ Biz kısa bir sürede iyi bir takım kurarak Karabük’ün çocuklarıyla yola çıkmayı denedik. Takımda olan oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Çünkü çok büyük özveri göstererek şuan altıncı sıradayız. Bu takım bir haftalık gibi kısa zamanda oluşturularak hazırlık dönemimiz bile çok kısa oldu. Bizler bu sene BAL liginde mücadele ediyoruz ama Karabük’ü bizden önce temsil eden başka takımlarımız da oldu. Onları küçümsemek için söylemiyorum ama bizim takım 18 puanla rekor kırdı. Biraz tecrübesizliğimizden kaynaklanan bir takım sorunlar yaşadık. İç sahada tutuk ama deplasman maçlarını iyi oynuyoruz. Deplasmanda bir tek Kastamonu’ya ağır bir yenilgimiz oldu. Oyuncularımız bu ağır yenilginin utancını gidermek için ligin ikinci yarısında özellikle Kastamonu maçını bekliyor. Geride kalan 12 haftaya baktığımızda iç sahada oynadığımız 7 maçın ikisinde galibiyet, dördünden beraberlikle çıktık. Eğer iç saha maçlarını kazansaydık bugün lider konumdaydık. Geçmişe hiç bir zaman sığınamazsınız, önümüze bakmalıyız. Şimdi bu hafta İlk yarının son maçında deplasmanda Yeni Amasyaspor ile oynayacağız. Bu maça oyuncularımız çok iyi hazırlanıyor ve mutlak galibiyet parolası ile gideceğiz. Ligin ilk devresini galibiyetle kapatmak istiyoruz” dedi.

TRANSFER YAPACAĞIZ”


Kulüp Başkanı Murat Orhan, liderle aralarında 11 puan olmasına rağmen sezon başında koydukları hedeflerinde sapma olmadığını da belirterek, “Devre arasında takıma bir iki tane takviyemiz olacak. Stoper, orta saha ve forvet oyuncu almayı düşünüyoruz. Şuan Nijerya ve Gana’da iki yabancı oyuncu deniyoruz. 14 maçta 11 puan kapanmayacak gibi değil. Sezon başında şampiyonluk parolası ile çıktık ve bunu sonuna kadar kullanacağız. Her geçen gün taraftar kitlesinin takımımıza olan ilgisinin arttığını görüyoruz” dedi.

“HAKEM HATALARI CANIMIZI YAKIYOR”


Liglerde yaşanan hakem hatalarına BAL liginde de çok rastlandığını ve hakem hatalarından dolayı çok canlarının yandığını kaydeden Orhan, şunları söyledi:

Hakemler hakkında konuşmamak gerek ama belli bir hatalar olunca bunu hazmedemiyoruz. Oyuncuların bir emeği var ve buna saygı gösterilmesini istiyoruz. Rakip oyuncu bizim ceza sahamızda elleri açık topa çıkıyor penaltı alıyor. Yendiğimiz maçlarda bile hakem hataları oluyor. Oyuncumuz kaleci ile karşı karşıya pozisyon bitmeden hakem maçı bitiriyor. Bunların hepsi hatadır ama görülen hatalar. Ben burada bus efer kasıt ararım. Hakemlerimizin dikkatli olması lazım ve emeğe saygı göstermeleri lazım. Biz burada ne kadar mücadele edersek edelim hakemlere yeniliyoruz diye oyuncuların sitemleri karşı karşıya kalıyoruz. Bu sadece bizle alakalı değil diğer takımlarla da alakalı. Mesala bu hafta Kastamonu maçında hakemin kural hatası yaptığı söyleniyor. Çift sarı kart gösterdiği bir oyuncuyu atmadığı söyleniyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Hakemler 14 takıma da eşit davranılmalı.”

Editör: Haber Merkezi