KARABÜKSPOR KENDİ SAHASINDA GAZİANTEP’E 2-0 MAĞLUP OLDU


 

KARDEMİR KARABÜKSPOR SON İKİ HAFTADIR GALİBİYET YÜZÜ GÖREMEDİ VE SÜPER LİG’DE KALMA ŞANSINI TAM ZORA SOKTU


 

  krdm-hagayret


 

Kardemir Karabükspor Süper Lig’in bitmesine iki hafta kala kendi sahası ve seyircisi önünde Gaziantepspor’a 2-0 mağlup olmasıyla birlikte, Süper Ligde kalma şansını çok zayıflattı.

31. Hafta Elazığ deplasmanında, 32 Hafta da kendi sahasında puan alamayan Karabükspor taraftarını adeta çıldırttı. Taraftar Teknik heyeti ve yönetimi istifaya davet etti.

37 Puana demir atan Karabükspor’u averaj farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi takip ederken, 36 puanla da Akhisar Belediyespor takip ediyor.

32. Hafta da Gaziantep karşısında puan arayışını başarısızlıkla sonuçlayan Kardemir Karabükspor ligden düşme sathına girmiş oldu. Akhisar’ın ise Antalya karşısında puansız kalması adeta Karabükspor’un şansızlığına şans katmış oldu.

Önümüzdeki hafta Kardemir Karabükspor Sivas deplasmanında puan arayışına girerken, takipçileri İstanbul Büyükşehir, Trabzon deplasmanına, Akhisar ise kendi sahasında Mersin karşısında puan arayacak.

Ligin son haftası olan, 34. Haftada ise Karabükspor kendi evinde Fenerbahçe’yi konuk ederken, İstanbul Büyükşehir de kendi sahasında Kasıpmpaşaspor’dan puan koparmaya çalışacak. Son hafta Akhisar Belediyespor’da Ordu deplasmanında ligde kalma mücadelesi verecek.

Son iki hafta Karabükspor, İstanbul Büyükşehir ve Akhisar Belediyespor arasında adeta ligde kalma savaşı yaşanacak. Bu üç takımdan ikisi ligde kalacak ve bir takım küme düşecek.

20130505AW000505_04TARAFTAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Gaziantep karşısında kendi sahasında da tüm beceriksizliğini sergileyen Karabükspor’un taraftarı Teknik Direktör Mesut Bakkal ile Karabükspor Yönetimini istifaya davet etti.

Taraftarın isyanına karşı isyan eden Karabükspor’un son haftalarda adeta yayan hocası Mesut Bakkal, taraftara kafa tuttu.

İstifa etmeye her an hazır olduğunu ifade eden Bakkal kendisine taraftarın şerefsiz dediğini ve bu cümleyi taraftara aynen iade ettiğini belirtti.

İşte Bakkal’ın maç sonrası saçmalamalıklar ile dolu açıklaması;

“Önemli olan bu dönemlerde ortaya çıkmaktır. Ben bu takımın teknik direktörüyüm, hayatımda pes etmeyi düşünmedim. Büyük bir avantaj kaybettik. Bu maçı çevirecek bir oyun oynamadık. İnsanların tepkisini haklı buluyorum, çıkmadık candan ümit kesilmez. Herkes için zor. Daha zor durumlardan bu takım çıkmasını bildi. Ama tepkiyi anlıyorum. Önemli olan bırakıp gitmek değil, burada bazı şeyleri düzeltmek. Hiç kimsenin kimseyi bu kadar aşağılamaya hakkı yok. Ne ben şerefsizim, ne de oyuncum. Bu lafları aynı onlara iade ediyorum. Dışarıda 9 puan aldığımızda 20130505AW000547_01‘büyüksün’ diyordu. Herkes haddini bilecek. İstifamı yönetime sunarım kabul ederlerse bırakırım, benim bırakmamla kurtulacaksa bırakırım. İstifaya davet edebilirsin, beni sevmeye bilirsin. Bugün yenilmeyi hak edecek oyunu oynadık. Bunun en büyük sorumlusu benim. Tek suçlu benim. Bugünkü maçın atmosferine yakışan oyunu oynamadık. Ben Yiğit ile Mersin maçını kazandım burada. Biraz saygı duyulur. Ben şimdi Sivas’ı yensem ne olacak, Karabükspor’un menfaatine ise şimdi bırakayım. Beni istifaya davet edebilirsin, ne bana ne oyuncuma şerefsiz diyemezsin aynen iade ediyorum. Kötü oynadığımız zaman gelip iyi oynadık demedim. Ne oyuncuma hakaret edilmesini nede bana edilmesini kabul etmiyorum. İki maç var önümüzde oynamadan hiçbir şeye karar verilmez. Oynanmadan herkes karalar bağlamış. Kendimizi başarılı görmüyoruz, kendimi başarılı gördüm demedim”

KARABÜKSPOR FUTBOLCULARINDAN AÇIKLAMA

Karabükspor’un başarılı oyuncusu İlhan Parlak da, “Söylenecek fazla bir şey yok. Çok kritik haftalara girdik kendi seyircimiz önümüzde kazanmamız gerekiyordu. Kazanamadık, puan farkı bire indi. Yine her şey kendi elimizde haftaya Sivas deplasmanına gideceğiz, inşallah deplasmanda kazanırız. Karabükspor ligde kalır” diye konuştu.

“Hata neredeydi?” yönündeki soruya ise Parlak, “Baktığımız zaman sonuçta oyuncular olarak biz hatalıyız, hoca hatalı herkes hatalı. Fazla söyleyecek bir şey yok moralimiz çok bozuk” diye cevap verdi.

20130505AW000505_05KULÜP YÖNETİMİ SUSKUN

Kardemir Karabükspor’un beceriksiz ve bir o kadar da yüzsüz Kulüp Başkanı Nevzat Şahin başta olmak üzere yönetim adeta suskunluğa büründü.

Taraftarlar, Karabükspor’un küme düşsün veya düşmesin böyle ruhsuz ve sadece maddiyata bakan Kulüp Başkanı Nevzat Şahin başta olmak üzere tüm yönetimin iki hafta sonra istifa ederek gitmesi gerektiğini vurguladılar.

Taraftarlar “Aslında sorunun en büyüğü zamanında transferleri doğru yapamayan ve para gücüyle itelenerek takımı buraya kadar getiren kulüp yönetimindedir. Başkan Nevzat Şahin başta olmak üzere, tüm yönetim istifa ederek gitmeleri gerekiyor. Bu takıma ne ruh katabildiler ne başka bir şey.” Şeklinde görüş beyan ettiler.

20130505AW000515_06MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI
2. dakikada Karabükspor’un kullandığı korneri savunma uzaklaştırdı.
6. dakikada Karabükspor’un atağa çıkarken kaptırdığı top Cenk Tosun’da kaldı, Cenk Tosun ceza sahasına girdi savunma araya girerek topu kornere attı.
7. dakikada topla buluşan Lualua soldan ceza sahası içine girdi, kaleye vurdu kaleci Karçearskas topu güçlükle uzaklaştırdı.
10. dakikada sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortada savunma topu sektirdi, topla buluşan Cenk Tosun topu ağlarla buluşturdu. 0-1
14. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Ahmet İlhan kale nünden topu auta attı.
20. dakikada rakip takımın ortasında topla buluşan Kağan kaleye vurdu kaleci Karçemarskas topu kontrol etti.
26. dakikada ceza sahasına yapılan ortaya Ahmet İlhan kafayla vurdu kaleci Karçemarskas topu kornere çeldi.
20130505AW000531_0327 dakikada ceza sahası sol çaprazda toplu buluşan Lualua kaleye sert vurdu kaleci Karçemarskas topu güçlükle uzaklaştırdı.
34. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lualua uzaktan kaleye vurdu top az farkla auta çıktı.

İKİNCİ YARI

46. dakikada ceza sahası içine yapılan ortaya Ahmet İlhan vuramadı, savunma topu kornere attı.
48. dakikada ceza sahası içine yapılan ortayı kaleci Karçemarskas tek yumrukla uzaklaştırdı.
20130505AW000531_0650. dakikada ceza sahası içine yapılan ortaya Ahmet İlhan ile Mabiala aynı anda yükseldi top auta çıktı.
61. dakikada Bekir sol kanattan serbest vuruş kullandı, Bekir’in direk kaleye vurduğu topu kaleci Abdülaziz kornere çeldi.
62. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lualua kaleye vurdu top az farkla auta çıktı.
73. dakikada Turgut ceza sahası içinde topla buluştu, kaleye vuruşuda top auta çıktı.
20130505AW000531_0275. dakikada kontra atakla Karabükspor ceza sahasına giren Gaziantepspor’da altı pas içinde topla buluşan Cenk Tosun topu üstten auta gönderdi.
78. dakikada çalımlarla sol kanattan ceza sahası içine giren Turgut pasını cenk Tosun’a verdi, Cenk Tosun topu ağlara gönderdi. 0-2

 

 

Editör: Haber Merkezi