2021-2022 sezonu toplantısı, Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı İhsan Çevik başkanlığında yapılan toplantıya, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, İl Futbol Tertip Komitesi Başkanı İlker Zafer Sayar ve Kulüpler katıldı.

Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan ÇEVİK yaptığı açıklamada, “Karabük amatör camiasının futbolu ne kadar özlediğini tahmin edebiliyoruz. Bundan dolayı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef Covid-19 belası futbolumuza ve birçok şeye engel koydu. Aşılarla da olsa biraz nefes alabildik. Çalışmalarımızı Sağlık Bakanlığı ve TFF nezdinde sürdürüyoruz. Oralardan gelen görüşlere göre liglerimizi başlatmayı planlıyoruz. Ligimize bu sezon aşağı yukarı 16 takımın katılmasını bekliyoruz. Bu da oluyor ki futbolu çok özlemişiz. Ayrıca yaptığımız bilgilendirme toplantısına teşrif eden İl Müdürümüz Coşkun Güven’e, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan’a ve Kulüplerimize teşekkür ederim.” Dedi. 

AMATÖR LİGE KATILIM BAŞVURULARI 08 EKİM’E KADAR SÜRECEK.

2021-2022 Sezonunda Karabük Amatör liginde mücadele etmek isteyen takımlar Başvurularını 08 Ekim 2021 tarihine kadar Futbol İl Tertip Komitesi Başkanı İlker Zafer Sayar’a yapabilecekler. Yeni sezonda mücadele etmek isteyen takımlar müracaatlarını geciktirmeden yapmaları önem arz ettiği belirtildi.

KURALAR 12 EKİM’DE ÇEKİLECEK.

2021-2022 Sezonunda Karabük Amatör liginde mücadele edecek takımlar belli olduktan sonra, 12 Ekim’de lige katılan takımların katılımıyla yine kura fikstür çekimi yapılacak.

AMATÖR LİG KASIM ORTASINDA BAŞLATICAK.

Karabük Amatör ligi 2021-2022 Sezonu bir aksilik çıkmaması durumunda Kasım ayının ortasında başlatılması planlamakta olduğu belirtilirken, açıklamada “Tabi ligi başlatılabilmesi için gerekli önlemleri kulüplerimiz ve başkanlığımızca beraber alacağız. Bu zorlu süreci hep beraber yürütmemiz gerekiyor. Yoksa maalesef bu süreçte futbolumuzu özlemeye devam ederiz.” Denildi.

TÜM KULÜPLERİ BİR ANTRENÖR İLE ANLAŞMASI GEREKİYOR.

2021-2022 Sezonundan itibaren Ligde mücadele edecek takımların, bir antrenör ile anlaşması zorunlu olduğu ifade edildi. 
“Antrenör anlaşması olmayan takımlara ligde çeşitli yaptırımlar olacaktır.” Denilen açıklamada, “Bu yaptırımlara maruz kalmak istemeyen takımlarımız, bu sezondan itibaren bu anlaşma işini ciddiye alması gerekmektedir.” İfadesi kullanıldı.

ANTRENMAN PROGRAMLARI BELİRLENMESİ LAZIM

Yeni sezon kapsamında yapılacak antrenmanların bir programa dökülerek, Karabük Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne verilmesi gerektiği vurgulandı. 
“Onlar da diğer kulüplerden gelen talepler doğrultusunda planlama yapacak olup, kulüplere ve tesislere bildirecektir. Bunun içinde kulüplerimiz programlarını bir an önce yaparak, Karabük Futbol İl Tertip Komitesi Başkanı İlker Zafer Sayar’a teslim etmesi gerekmektedir.” Açıklaması yapıldı.

AŞI VE TEST İÇİN DAHA ÖNCE DUYURDUĞUMUZ KURALLAR GEÇERLİ OLACAKTIR.

"Öncelikle tüm sporcularımıza, yöneticilerimize, hakemlerimize  ve tüp emeği geçenlere yeni sezonda sağlıklı bir sezon geçirmelerini temenli ediyorum. Bu kapsamda bize üst makamlardan bildirilen kurallar daha önceden belirlendi ve bizde bunu kulüplerimize bildirdik. Bu oyunu  kurallarına göre oynarsak yeneriz. Onun için futbol camiasına aşılarının bir an önce olmalarını rica ederim” denildi.