Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Kardemir Karabükspor deplasmanda Çaykur Rizespor'u 0-3 mağlup ederek uzun bir aradan sonra yüzleri güldürdü.


timthumb

Lige kötü başlayan ve son haftalarda galibiyet yüzü göremeyen temsilcimiz, 12. hafta maçında iyi futbolu ile güzel skor elde ederek umut ışığını yaktı.

Oynadığı maçlarda 90 dakika boyunca tam istikrar gösteremeyen Kardemir Karabükspor,  Çaykur Rizespor deplasmanında baştan sona maçın hakimiydi. Oyun şeklinin skora yansıdığı maçtan üç puan çıkaran Karabük temsilcimiz düşme hattının bir sıra üstüne yükseldi.

Temsilcimiz gelecek hafta kendi evinde zirve yarışı sürdüren Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

tolunay-kafkasKritik bir maç için Rize’ye geldiklerini ifade eden Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “Bundan önceki maçların belli bölümlerinde iyi oynuyorduk. Bugün ilerde de geride de iyi oynadık. Bizim için kırılma maçıydı. Oyuncularımızın başarısı bu, sonuçtan mutluyuz. Ligdeki durumumuz iyi değil. Daha iyi yerde olmalıyız. Rakip yöneticilerin maç sonrası yanımıza gelip bizi tebrik etmeleri çok önemli. Ben Çaykur Rizespor’a başarılar diliyorum. Mehmet Özdilek hoca çok önemli bir teknik adam, bazı şeyleri değiştirmeliyiz” diye konuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR 

  • 7. dakikada sağ kanattan Viola'nın ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Kumbela'nın şutunda top üstten auta çıktı.

  • 16. dakikada Akpala'nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Onur, topu kalecinin uzanamayacağı yerden ağlarla buluşturdu. 0-1

  • 19. dakikada defansın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen dışında buluşan Kumbela'nın sert vuruşunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

  • 23. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Viola'nın vuruşunda top direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

  • 36. dakikada sol kanattan Erdem’in kullandığı serbest vuruşta topla ceza sahasında buluşan Kumbela'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Serkan'dan döndü. Dönen topu Akpala ağlara yollladı. 0-2

  • 62. dakikada ceza sahasının hemen sağından Ümit'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Engin'in vuruşunda meşin yuvarlak defansa çarparak kornere çıktı.

  • 66. dakikada orta alandan aldığı pasla 30 metre topu süren Kumbela’nın ceza sahasına girmeden sert şutunda meşin yuvarlak kalenin hemen sağından auta çıktı.

  • 77. dakikada Kardemir Karabük atağında ceza sahası çizgisinde topla buluşan Onur'un şutunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

  • 79. dakikada kazanılan serbest vuruşta Ali Adnan’ın şık şutunu kaleci Waterman aynı güzellikte kurtardı.

  • 85. dakikada Hakan’dan aldığı pasla ceza sahası içinde buluşan Akpala'nın vuruşunda top ağlara gitti. 0-3

Editör: Haber Merkezi