Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşi Sunel Öner Türköz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Üngören, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın anne ve babası Ülker ve İsmail Akpınar ile birlikte Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldiler.

Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaretine öğrenciler tarafından oluşturulan “İyi ki Varsın Eren” ve “Batıl İnançlar” sergisini gezerek başlayan Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri akşam yemeğini yatılı kalan öğrencilerle birlikte yedi.

Yemek sonrası Okul Müdürü Mustafa Pazarlıoğlu’dan bilgiler alarak öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Fuat Gürel, “Sizler modern ve temiz bir binada eğitim alıyorsunuz. Sizlerin gayretleri ve öğretmenlerimizin sizlere vereceği bilgilerle beraber inşallah istediğiniz okulları kazanacaksınız, sizlere başarılar diliyoruz, Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Ancak okulumuzun isminin başındaki Şehit ismini unutmamanızda fayda var, şehitlik mertebesinin ne manaya geldiğini de unutmazsanız iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü Şehitlerimiz hayatlarından, sevdiklerinden vazgeçerek bizlere bu güzel vatanımızı emanet ettiler. Onun için biz elimizden gelen gayreti gösterip onlara layık olmaya çalışalım. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi