BÖLGE HABERLERİ

ŞAHİN'DEN KARDEMİR YÖNETİMİNE UYARI..!

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin, KARDEMİR Yönetimini Uyardı "İşçi alımlarında geçmişte verilen sözün ve kararın tutu

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin, KARDEMİR Yönetimini Uyardı "İşçi alımlarında geçmişte verilen sözün ve kararın tutulması gerekir."


 

KARDEMİR A.Ş’nin Karabüklü olmayanları işe alındığına dair iddiaların tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

Geçtiğimiz yıllarda, dönemin Karabük Milletvekili, TBMM 23. Dönem TBMM Başkanı, AK Parti Etik Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Ali Şahin’in tavsiyesi ile KARDEMİR’e işe alınacaklarda önceliğin Karabüklülere verilmesi ve en az 2 yıl Karabük’te ikamet şartı aranması prensibi kabul edilmiş hatta Yönetim Kurulu Kararı’na dönüştürülmüştü.

Konu ile ilgili Karabük Derin Haber İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı’ya bir açıklama yapan Mehmet Ali Şahin “Evet benim Karabük’te aktif siyasetin içinde olduğum dönemde, bugün hemen hemen tamamının mevcut olduğu Yönetim Kurulu Üyeleri işe alımlarda önceliğin Karabük doğumlulara verilmesi, belli bir yıl ikamet zorunluluğu aranması prensip kararı almışlar hatta bunu yönetim kurulu kararına dönüştürmüşlerdi. Bugün bu iddialar var. Öncelikle bu iddiaların açıklığa kavuşması lazım.” dedi.

Şahin halen Karabük’te aktif siyaset yapmadığını hatırlatarak, “Ben halen Karabük’te aktif siyaset yapmıyorum. Mevcut milletvekilleri var. Üstelik KARDEMİR özel bir şirkettir. Ancak Mehmet Ali Şahin olarak geçmişte verilen kararın ve sözün tutulması gerektiğini söyleyebilirim” dedi.

Karabük’ün yetiştirdiği yegane siyaset büyüğü ve devlet adamı Şahin’in bu açıklamasından sonra KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç’in bir açıklama yapması bekleniliyor.
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }