Mahalle sakinleri tarafından 40 yıldır yapılmadığı için kanayan yara olarak ifade edilen Şahbey Deresi Sokakta yapılan asfalt yüzleri güldürmeye devam ediyorAsfalt sezonunda mahalleyi ziyaret ederek burada sohbet eden, incelemelerde bulunan ve kısa sürede yol sorununu çözeceği sözünü veren Başkan Elif Köse’ye yine mahalle sakinleri aradan geçen zamana rağmen minnetlerini ifade etmeye devam ediyorlar.

Şahbey deresi sokaktaki çalışmanın meşakkatli olmasına karşın, Fen İşleri Müdürlüğünün kararlı ve ivedi bir şekilde buradaki yol sorununu çözdüğünü kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Daha önce gelen talepler doğrultusunda biz söz vermiştik. Amacımız işine, okuluna, pazara giden vatandaşlarımızın oradaki mağduriyetini gidererek, kullanılamaz durumdaki yoldan kurtulmasını sağlayarak verdiğimiz sözü de yerine getirmekti. Ne mutlu ki biz 40 yıllık bir sorunu kısa sürede çözdük” dedi. 

Kayalar Kırılarak Yol Genişletildi

Başkan Köse, mahalleye kazandırılan yolda en önemli ve zorlu bölümün ise öncelikle kayaların kırılması ve yol genişletme ile ilgili çalışma olduğunu belirterek, ekiplerin burada da başarı bir çalışma ile yolu tamamladıklarını söyledi.

Konu ile ilgili konuşan mahalle sakinleri ise," 40 yıl sonra düzgün ve ayaklarının altında çamur ya da taş olmadan yürümenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, değerli belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.