Safranbolu Belediyesi tarafından ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen giysi kumbaraları ile kullanılmayan kıyafetlerin geri dönüşümü sağlanıyor. Buraya getirilen tekstil ürünleri, anlaşmalı firma tarafından toplanarak ipe dönüştürülüyor. Böylece, hem atık çöp miktarı azaltılarak kaynakların lüzumsuz kullanımının önüne geçiliyor hem de Belediye bütçesine katkısı oluyor.

Firma görevlileri, kumbaralara bırakılan kullanılabilir haldeki giysileri ise Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısına teslim ediyor. Hayır Çarşısı personeli de bunları temizleyip, ütüleyerek ihtiyaç sahiplerine hazır duruma getiriyor. 

Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, vatandaşları giysi kumbaralarına desteğe davet etti. “Bizim amacımız tüketen değil üreten Belediye olmak.” diyen Başkan Köse, şöyle devam etti:

Hizmetlerimize bir göz atarsanız; tasarrufa, üretime ve paylaşıma yönelik işler yapıyoruz. Giysi Kumbarası kampanyamız da bunlardan biri. 

Eminim birçoğumuzun evindeki giyilmeyen kıyafetler, dolaplarımızda yer işgal ediyor. Bunları Safranbolu’muzun farklı konumlarındaki kumbaralarımıza getirirsek değerlendirilebilir hale gelecekler. Giyilebilir durumdakileri direkt Hayır Çarşısına getirmeyi de tercih edebilirsiniz.

Geri dönüşüm ile yeniden işe yarayabilecek malzemelerin, çöp yapılıp heba olmamasından yanayız. Bu şekilde hem doğayı koruyor, hem bütçemize katkı sağlıyoruz.”
 

Editör: Haber Merkezi