Safranbolu’da Düğün yapma izinleri, Düğün Salonu ruhsatları ile ilgili tartışmalar ve soru işaretleri her geçen gün daha karmaşık hale geliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin konaklarda ve bahçelerinde 2022 yılından itibaren düğün yapma yasağını yürürlüğe koymasıyla birlikte, konak sahipleri de ‘Düğün Salonu İşletme Ruhsatı’ olmayan mekanlarda düğün yapılamayacağını, buna belediyenin müsaade etmesi halinde dava açacaklarını açıklamışlardı.

Konak sahipleri ayrıca Safranbolu Belediyesi’ne bu yönde bir dilekçe yazarak uyarmışlardı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, Safranbolu Belediyesi mücavir alanları içinde şartları tutan 5 ayrı işletmeye ‘Düğün Salonu İşletme Ruhsatı’ verildiğini açıkladı.

Aralarında Safranbolu Öğretmenevinin de bulunduğu, dört ayrı otele verilen ‘Düğün Salonu İşletme Ruhsatlarının’ tamamının yasa ve yönetmelik şartlarına uygun olmadığı öne sürülüyor.

Safranbolu'da yeni verilen 'Düğün Salonu İşletme Ruhsatları' iptal yolunda

Safranbolu Belediyesinin şimdi bu beş işletmeye verdiği ‘Düğün Salonu İşletme Ruhsatının’ iptali için Konak sahipleri yargıya taşıyor.

18.07.2005 tarihinde yayınlanan Resmî Gazetede, 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulunun yürürlüğe giren “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinde” genel şartlarda yer alan c bendinde; “Özel yapı şeklini gerektiren sinema, tiyatro, düğün salonu, otel, hamam, sauna; ekmek fırını ile akaryakıt, sıvılaştırılmış petrol gazı, sıvılaştırılmış doğal gaz ve sıkıştırılmış doğal gaz istasyonu için yapı kullanma izin belgesinin alınmış olması şartı.” maddesine dikkat çeken konak sahipleri, ruhsat verilen bu beş işletmenin hiçbirinde yapı kullanma izin belgesinin bulunmadığının altını çiziyorlar.

Düğün Salonu İşletme Ruhsatı verilen işletmelerin, ruhsatlarının iptali için yargı süreci başlatacaklarını belirten konak sahipleri, ruhsatların yargı tarafından iptal edilmesi halinde, bu ruhsatları veren Safranbolu Belediyesi yetkilileri hakkında da ‘görevi kötüye kullanma’ iddianamesi ile de dava açılabileceği vurguluyor.   

Editör: Haber Merkezi