Safranbolu Belediyesi, Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi büyüklerin çeşitli gereksinimlerinin giderilmesi, hayatlarını daha kolay idame ettirebilmeleri için “Yaşlı Destek Birimi” çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Köse, “Hayatın tecrübelerini, zihinlerinde taşıyan kütüphaneler gibidir yaşlılarımız. Onlarda sevgiyi, saygıyı görürüz. Onlar hayatımızın en önemli parçalarıdır. Bu nedenle, Safranbolu Belediyesi olarak oluşturduğumuz Yaşlı Destek Birimi ile daha önce olduğu gibi her daim onların yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

65 Yaş Üstü Yalnız Yaşayan Büyüklerimize Destek Olacağız

Birimin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Yaşlı Destek Birimi ile Safranbolu’da ikamet eden 65 yaş üstü yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerindeki ustalık gerektirmeyen mini ev onarımlarını gerçekleştireceğiz. Örneğin; lamba, kapı kolu, ayna, musluk, perde takma gibi. 
İhtiyacı olanların evlerindeki temizlik işlerine ve kuaför gereksinimlerine destek olacağız. Her hafta rutin aramalarımızla yalnızlıklarını paylaşacağız. Bununla birlikte psikolojik ve sosyal destek de vereceğiz. Huzurun, dostluğun, paylaşımın kenti Safranbolu olarak değerli büyüklerimize elimizden gelenin en iyisini yapacağ
ız.” diye konuştu.

İhtiyaç sahibi vatandaşların 0 370 725 52 65 nolu telefondan irtibat kurabilecekleri açıklandı.
 

Editör: Haber Merkezi