Can dostlara en iyi şekilde bakılan Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, deneyimli personeli ile çalışmalarına devam ediyor. Merkezde, 2021 senesinde 500’e yakın sahiplendirme gerçekleşirken, 1000 civarında hasta hayvan tedavi edildi.

Safranbolu Belediyesinin sahipsiz hayvanlar için bölgenin en modern merkezine sahip olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Can dostlarımızın bakımları, merkezimizin kapasitesi kapsamında en iyi şekilde yapılıyor. Küpeleme, iç dış parazit uygulamalarının yanı sıra barınağa yaralı bir şekilde getirilen sokak hayvanlarına da hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. Bununla birlikte ulaşabildikleri kadar can dostumuza da mama takviyesi yapıyoruz."

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ilgili de açıklamada bulunan Başkan Köse, “ Kanun şöyle demekte; “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınması” yani kanun bize gerekli tedavilerini yaptıktan sonra doğal ortamlarına ve alındığı yere bırakmamızı ifade ediyor” diye konuştu.

Başkan Köse, son dönemlerde sayının arttığının ve vatandaşların mağduriyetinin farkında olduklarını, sokak hayvanlarının da mağdur edilmeyeceği şekilde bir çözüm üretmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi