Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Yeni Yönetim Kadrosu ile çalışmalarına hız verdi. 

25-27 Mayıs tarihleri arasında Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından organize edilen Türkiye’nin Kültür turizminde önde gelen destinasyonlarından birisi olan Kapadokya bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. 

Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse ve heyetinin de katıldığı ziyaretlerin ilk gününde, Uç Hisar ve Göreme Bölgesindeki otel ve acentalar ile görüşmeler gerçekleştirildi. 

Ziyaretin ikinci gününde Avanos kaymakamı  Sayın Olgun Öner ve Avanos Belediye Başkanı Sayın Celal Alper İlbaş’ ın ev sahipliğinde sabah kahvaltılı toplantı organize edilerek turizm konusunda karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Daha sonrasında TURSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir ve ekibi ziyaret edilerek bölgemizdeki acenta ve rehber sorunları görüşüldü. Kapadokya da Kültür incoming i yapan acentalardan Safranbolu için potansiyel teşkil edenler Safranbolu’ya davet edildi. Kapadokya Bölgesinin en etkin derneği olan Kapadokya Turizm İşletmecileri Derneği başkanı Sayın Teyfik Ölmez ev sahipliğinde dernek üyesi İşletmeciler ile bir araya gelinerek sektördeki ortak sorunlar ve  sorunların çözüm yolları konuşuldu.  Kapadokyadaki alternatif turizm çeşitliliği ve ortalama konaklama süresinin uzatılması konusunda ortak çalışmalara başlanıldı.

Editör: Haber Merkezi