CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu “Safranbolu halkını küçük düşürmeye hakkınız da yok, yetkiniz de”


 

sert-tepki


CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Türkoğlu Karabük Net Haber’e özel bir açıklamada bulunarak, Misak-i Milli Meydanındaki Atatürk anıt heykelin den “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısının kaldırılmasına sert tepki gösterdi;

Türkoğlu şu açıklamalarda bulundu;
Çanakkale boğazından uçarak, 1915 savaş meydanları üzerinde seyrettim. Dilimde Allah-u Ekber,  tüylerim diken diken. Tarihimizin sayfalarından tarihi şuuru almadan belli makamlara gelen insanlarla ilgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir tespiti vardır. ‘Gaflet, Delalet ve hatta ihanet içinde olabilirler. Bu halde bile…’ Bizi biz eden bu değerler ile baba ocağından bu zamanlara geldik. Hamdolsun TÜRKOĞLU TÜRKÜZ.

Winston Churchill’in dediği gibi de Türk’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Suni’siyle, Alevi’siyle millet olma denizinde, birlik ve beraberlik denizinde bu azmi yıkamadık der.

Nedir bu azim? Bazılarımız bilmeyi geçtiler, bu birliği bozma yolunda emin adımlarla tarihi liderlerinden aldıkları emirlerle yok etme cihetindeler.

Ben bir tasarımcıyım, kent tasarımcısı, şehir plancısı ve Safranbolu Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayıyım. Bir meydan tasarımı ki dünyalara bedel bir hizmetimiz, övündüğümüz. Sadece teknik açıdan irdelemek gerekirse, bu irdelemeyi ben yapmıyorum dikkatinizi çekerim, Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığında değer verdiğim bir profesörümüz beni ziyaretinde, kendisine Misak-i Milli Meydanı düzenlemesini sorduğumda, gülerek ‘tasarımını kim yaptı, kim uygulattı’ dedi. ‘Bunu yetkililere sormak lazım’ dedikten sonra, dünyanın en kötü tasarımlarından biri olduğunu söyledi.

Hadi meydanımızın teknik açılımı bu. Açılımların profesörü, iktidar belediye başkanına soruyorum; Neden Atatürk Anıtının önünden “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısını öngöremediniz? Bu işi yapmaya paranız kalmadı ise biz verelim halk olarak, böyle bir konu ile Safranbolu halkını küçük düşürmeye hakkınızda yok yetkiniz de…

O veciz söz oraya konacak…

Yine soruyorum…

Balık hali ihalesinde mağduriyet oluşturduğunuz şahsa, babanız İrfan Aksoy gidip ‘davanızdan vazgeçin bir dükkan size ayarlayalım’ demiş midir? ‘Bizim uşak zor durumda kalacak şeklinde’ ifadelerde bulunmuş mudur?

Milletvekillerinize açtırdığınız balık halini kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımını yaparken ne hissettiniz? Halkımızın vergilerini yaparım da, yıkarım da mı dediniz.

Ben Safranbolu’da vergi veren bir vatandaşım aynı zamanda halkımıza yaşattığınız her sorunu biliyorum, başta onlar adına ve son olarak kendi hakkıma hakkımı size helal etmiyorum. Makamdan ayrılacağınız yaklaştığı şu günlerde halkınızla helalleşmenizde faydalar bulunmaktadır.

Aziz Türk Milleti, bu iktidar miadını doldurmuştur. AKP iktidarı makamdan zengin olmak isteyen insanları görev başına getirerek, doğru işlere imza atmaya imtina eden, usulden hariç, kanunda hariç konularda 24 saat çalışan ekipleri güzel ülkemizin başına musallat etmişlerdir. Bu durum geçtiğimiz AKP yerel iktidarında da böyle idi, şimdi de böyle. Yarın da böyle olacak. Safranbolu Belediyesinde hep kötü kokular yayılmaktadır, aynı çöplükten gelen kokular gibi. Gidilmeyen o köy, Kıranköy’le  yanan çöplüklerimiz aynı eş değer kokular vermektedir. Bu kokular halkımızı artık rahatsız etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında herkes rahat bir nefes alacak. Cumhuriyetçisi ile, ülkücüsü ile, Milli Görüşçüsü ile. Safranbolu Belediye kaynaklarının 1/3’ü yolsuzluğa, 1/3 israfa, 1/3 ü ile de hizmet yapılamaya çalışıldığı AKP iktidarında bazı zengin elitlerimiz de doğmaktadır. Bunu halkımız görmektedir.

İşi ehline vermemek ahir zaman alametlerindendir. AKP İktidarında hep bunları yaşadık, Safranbolu’da ve ülke genelinde de.

Kendi mumu ile devletin mumunu karıştırıp iş gören kimselerin unutulmasın ki, unutulacak Cenab-ı Allah belki yarına bırakır ama asla bu yapılan haksızlıkları yanına bırakmaz…

Son olarak Misak-i Milli Meydanında anıtta yer alan o veciz sözü yerine layığı ile geri konulmasını Safranbolu Halkı adına istiyorum.

Nisan 1 şakasını Aziz Türk Milletimiz AKP iktidarına yapacaktır.

Bu sebeple Safranbolulu hemşerilerimizi en kalbi duygularımla selamlarım.