Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yoğun çabaları ile kurulan seralarda mahsul vermeye başladı.

Kuruluşundan bu güne kadar yüz binlerce çiçeğin yanı sıra çeşitli ağaç fidanları ve sebze de yetiştirilen Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim Birimi tabiri caiz ise bir fabrika gibi üretmeye devam ediyor.

Mevsimine göre üretimin sürdürüldüğünü kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Seramızın projesini yaptığımızda amacımız tam olarak bu günkü seviye idi. Yani dışa bağımlılığı noktalamak. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki, önemli oranda kar da sağladık. Tabii ki bunda özveri ile çalışan personelimizin büyük payı var” dedi. 

Uygulama ve Üretim Biriminde Hasat Başladı

Hali hazırda mevsim sebzelerini yetiştirildiğini ve ekilen sebzelerin hasadının başladığını ifade eden Başkan Köse, “Şu anda seramızda maniye domates, kıl sivri biber, dolmalık biber, üç burun, kapya, arnavut, patlıcan, şeker fasulye üretiminin sürdüğünü, çalışmaların aralıksız devam edeceğini” söyledi. 

Başkan Elif Köse konuşmasını, “ Bunun en güzel yanlarından birisi de seralarımızda üretilen meyve ve sebzelerin ihtiyaç sahibi ailelerimize her gün sıcak yemek hazırlayan Aş Evimize gönderilmesi” diyerek noktaladı.


 

Editör: Haber Merkezi