İzmir’de gerçekleşen Travel Turkey Fuarında İzmir acentaları ile yapılan projeler meyvelerini vermeye başladı. 

Muhtelif zamanlarda Safranbolu’ya gelen İzmir acentaları Safranbolu’da bir gece konaklama yaparken, acentaların sunduğu alternatif tur programları ile geceleme sayısı ikiye çıkmakla birlikte daha önce Amasra’da karşıladıkları öğlen yemeği talepleri de Safranbolu’ya kaydırılmak suretiyle Safranbolu Turizmine hizmet veren işletmelere daha fazla ekonomik katkı sağlayacak bir projeye imza atıldı. İzmir acentaları ile başlayan bu hareket Safranbolu’ya gelen tüm Anadolu acentalarına örnek teşkil edecek bir inovasyon niteliğinde olarak Safranbolu’nun turizm potansiyelini her geçen gün arttırmaktadır.

Aynı zamanda Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği üyesi ve bölgenin en eski yerel yiyecek içecek işletmelerinden birisi olan “Kilcioğlu Pide” firmasının dünyaca ünlü gastronomi editörü Vedat Milor’un Lezzet Rehberi listesine dahil etmişti.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği bu pozitif gelişmeler Safranbolu turizmi için planlanan projelerin hayata geçirilmesi adına mutluluk duyduklarını ifade ettiler.