Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Belediyesinde 6-7 ay önce ayrılıp İstanbul’a taşınan bir personelin çıkışının yapılmadığı ve maaş ödendiği iddialarına cevap verdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Son günlerde sosyal medya hesaplarından çıkan asılsız haberler hakkında açıklama yaptı.

Belediyemizle alakalı olarak sosyal medyada yapılan bir paylaşımın verdiği şaşkınlığı yaşamaktayız.

Belediyemiz tarafından 6 – 7 ay önce İstanbul’a taşınan bir çalışana maaş ödenmesi söz konusu değildir. Mevcut ya da eski hiçbir çalışanımıza hak etmediği hiçbir ücret ödenmemiştir. Belediye yönetimimizde en ufak bir hukuksuzluğa rastlanması mümkün değildir.

Kimilerinin bu iftiradan medet ummaları ise, kendileri açısından ayrı bir acizliktir.

Şunu da belirtmek isteriz ki; hiçbir yalan haber, dedikodu ve spekülasyon partimizi ve belediyemizi şekillendiremez''

BAŞKAN KÖSE’NİN BU SORULARIN KAMU YARARINA CEVAPLANMASINI BEKLİYORUZ.

  • Sayın Belediye Başkanı Elif Köse, söz konusu personelin 6-7 ay önce İstanbul’a taşınan bir personelin olduğunu kabul ediyor. Buna göre;

Söz konusu personelin, Safranbolu Belediyesi şirketine Bilgisayar Grafikeri olarak 01.07.2019 tarihinde girişi yapılmış. 16.09.2020 tarihinde çıkışı yapılmış.

- Söz konusu personelin 6-7 Ay önce işten ayrılarak İstanbul’a taşındığı Sayın Başkan Elif Köse tarafından da kabul ediliyor. Fakat bu personelin belediye ile ilişiği 16 Eylül’de kesiliyor. Söz konusu personelin 2020 Haziran ayından itibaren, hiçbir mesai yapmadığı bilinmekte. Peki çıkışının verilmesi için neden dört buçuk ay beklenilmiştir?

- Mesaiye gelmediği dört buçuk ay boyunca söz konusu kişiye ne gibi izinler kullandırılmıştır ve buna neden ihtiyaç duyulmuştur?

  • Şunu da belirtmek isteriz ki; hiçbir yalan haber, dedikodu ve spekülasyon partimizi ve belediyemizi şekillendiremez'' demişsiniz? Buna göre;

- Safranbolu Belediyesi halkın belediyesi midir, yoksa telaffuz ettiğiniz gibi CHP’nin belediyesi midir? Toplumun birçok kesiminden oy alan bir belediye başkanı olarak, böyle bir cümle kullanmanız, size oy veren diğer siyasi görüşteki vatandaşları acaba ne derecede yaralıyor?