SAFRANBOLU GÜMÜŞ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TOKİ TARAFINDAN YAPILACAK OLAN YENİ KONUTLARININ TEMELİ ATILDI


 


toki-safranbolu-evleri
Karabük’ün dünyaca ünlü UNESCO tarafından koruma altında bulunan Safranbolu ilçesinin girişinde bulunan Gümüş halkı için TOKİ tarafından yapılacak 194 konutun bugün temelleri atıldı.

Safranbolu'nun Akçasu Mahallesi Kurttepe mevkiine yapılacak sosyal konutların temel atma törenine Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin ile Gümüş halkı katıldı.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, büyük bir sürecin son halkalarından bir öncesine geldiklerini söyleyerek şöyle konuştu;


“2009 yılında seçim sürecinde Gümüş’teki evlere girme fırsatı buldum. Oradaki yaşam şartlarını değiştirmek ve orada bu insanları insan onuruna yakışan, kapısı, belli olan tuvaleti banyosu belli olan düzgün evlere yerleştirme noktasında bir yola çıktık. Bu konuda Başbakanlığa birkaç defa gidip geldik. Buradaki insanlar için değişim dönüşüm projesi yapmamızı aynı zamanda bir evi değil hayatlarını değiştirmek gerektiğini raporlarımızda belirttik. Bu noktada Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü her konuya eğildiği gibi bu konuya da sıcak baktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’in himayesinde ilk Sosyal Toplu Konut Projesini TOKİ aracılığı ile Safranbolu olarak kabul etti ve inşallah uygulamasına geçiyoruz. 194 konutun yer alacağı bu binalar iki katlı olacak. Türkiye’nin ve TOKİ’nin ilk uygulaması olarak kentin kendi mimarisine uygun ilk konutları burada başlıyor. Bu gün temelimizi atıyoruz.”


20130419AW000629_06
Başkan Aksoy, müteahhit firmadan Mart 2104 yılına insanların taşınması için inşaatların bitirilmesi sözünü aldı.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci de konuşmasında, inşallah önümüzdeki yıl daha modern ve yeni bir konutlara kavuşacaksınız diye sözlerine başlayarak “İktidarımızın en büyük projesi, herkesi konut sahibi yapmak. Özellikle dar gelirli vatandaşımızı konut sahibi yapmaktır. TOKİ, Belediyenizle işbirliği yaprak Türkiye’de ilki gerçekleştiriyor. Bu başka yerlere de örnek olacak. Burada Gümüş gibi pırıl pırıl yeni bir mahalleniz olacak” dedi.



Karabük Valisi İzzettin Küçük de, 2003 yılında burada kaymakam olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;


"O zaman bile sizin bulunduğunuz bölgeyi nasıl rehabilite ederiz diye konuşmuştuk. O konu bugünlere kadar geldi ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a düzeltmek nasip oldu. Bu konu çok büyük bir projeydi. Bunu güzellikle çözmek önemliydi. 7-8 katlı binalar yapılıyor ama bunun en güzeli iki katta kalması. Yani sizin alıştığınız hayat düzeni burada devam edecek. Yolunuz asfalt olacak. Burada sizin iş yapacağınız alanlarda oluşturacağız. Bunu belediye başkanımızla birlikte çözceğiz. TOKİ Başkanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Burada ilk olarak Safranbolu Müftüsü tarafından dua edilmesinin ardından çocukların gözleri önünde kurban kesimi yapıldı. Bu sırada bazı çocukların kurban kesimi sırasında korktukları görüldü.

Editör: Haber Merkezi