20130302AW000232_02Tataristan’ın Alabuga şehrinin Belediye Başkanlığını yürüten, daha sonra Tetushi Belediye Başkanı olan Valeriy Cershinsyv Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u ziyaret etti.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Ilshat Salihov ve UNESCO Uzmanı Chulpan Khabibullina ile birlikte Safranbolu’ya gelen Tetushi Belediye Başkanı Cershinsyv, bir Safranbolu hayranı olduğunu dile getirirken, Başkan Aksoy’un çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve ekibi ile birlikte başarılı projelere imza attığını söyledi.

Safranbolu’ya daha önce de geldiğini ifade eden Cershinsyv "Buradan çok güzel anılarla ve yeni deneyimlerle ayrıldım. Bu nedenle yeniden gelmek, Sayın Başkanımızla yeni projelerde birlikte çalışmak isteği ile burada bulunuyorum. Görüyorum ki Safranbolu bu geçen sürede oldukça yol kat etmiş. Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyor, bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Aksoy ise, Valeriy Cershinsyv Tetushi Belediye Başkanlığına seçilmiş olmasından dolayı tebrik ederek başarılar dileyerek, “Safranbolu ile Alabuga arasındaki yakın dostluk ilişkilerinin Tetsuhi şehri ile de olacağına inanıyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ziyarette gördüm ki dünya ile çok çabuk kaynaşabilecek bir altyapıya sahipler. Bu altyapı ile iyi bir mimar eli ile çok güzel bir dostluk binası inşa edilebileceğine inanıyorum. Bu mimarında Başkan Bey ve ekibinin sayesinde hazır olduğunu görmekteyiz. Gerek Tarihi Kentler Birliği Dünya Miras Alanları Birliği bünyesinde Alabuga ve Kazan’a yaptığımız kurumsal iş birlikleri Tetushi ile de başlar ve devam eder diye düşünüyorum” dedi.

İki Başkan konuşmaların ardından birbirlerine şehirlerini temsil eden hediyeler takdim ettiler.