20130606AW000932_013 YIL ÖNCE ÇIKAN YANGINDA KULLANILAMAZ HALE GELEN VE KADERİNE TERK EDİLEN 474 YILLIK KONAĞIN BİR BÖLÜMÜ, TEHLİKE OLUŞTURDUĞU GEREKÇESİYLE YIKILDI


 

KONAK SAHİPLERİ İLE POLİS VE ZABITA EKİPLERİ ARASINDA ARBEDE YAŞANDI


 

20130606AW000932_02Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 3 Mayıs 2010 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen ve o günden sonra herhangi bir çalışma yapılmayan 474 yıllık Hatice Hanım Konağı'nın bir bölümü, tehlike oluşturduğu gerekçesi ile belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında konak sahipleri ile polis ve zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı.

Konağın bulunduğu alana bir iş makinesi ile gelen Safranbolu Belediyesi yıkım ekipleri zabıta ve polis eşliğinde önce güvenlik önlemlerini aldı. Ekipler yangından sonra bırakılan ve tehlike arz eden konağın 2. katındaki bazı yanık enkazlarını kaldırmaya başladı. Bu sırada olay yerine gelen konak sahipleri yıkımı engellemek istedi. Bir süre konak sahipleri ile polis ve zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı.

20130606AW000932_04Konak sahibi Timur Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağı yapmak istediklerini ancak yerel yönetimlerin kendilerine sürekli zorluk çıkarttığını, son olarak kendilerine bildirilmeden yıkım ekiplerinin gelip yıkıma başladığını iddia etti.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün yanan konakla ilgili enkazı kaldırma kararının olduğunu, bu kararın aileye 2 yıl önce ve bu hafta başında tebliğ ettiklerini ve yıkımın buna göre başladığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi